Лайм

Простіше, ніж здавалося: як приготувати тонке тісто на піцу за італійським рецептом

Побалуйте себе та свою сім'ю

Після робочого дня хочеться повноцінно розслабитися і не думати про важливі справи. І якщо ви вирішили провести вечір із сім'єю чи друзями за переглядом комедії чи розважального шоу, приготуйте щось оригінальне. Наприклад, рол з куркою в лаваші або справжню піцу, як у піцерії. Простим рецептом такої страви поділилася на YouTube автор кулінарного каналу am-am Домашні Смаколики.

Читайте також: Рецепт пісної піци, яка стане смачним доповненням меню на Великий піст.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: борошно (500 г), живі дріжджі (3 г), сіль (9 г), вода кімнатної температури (300 г).

Приготування:

У глибоку миску виливаємо воду і додаємо до неї сіль, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.

Потім висипаємо приблизно 10% від усієї кількості борошна, перемішуємо – має вийти тісто, як на млинці. Тільки тепер вводимо дріжджі – розчиняємо їх.

Потім поступово вводимо борошно, щоразу вимішуючи. Для приготування цієї піци краще використовувати борошно типу 00 з показником сили 220-240 і вмістом білка 12%. Ці показники дуже важливі для тіста.

Потім тісто добре вимішуємо на робочій поверхні руками приблизно 10-15 хвилин.

Читайте також: Що таке лахмаджун і чому цей рецепт "турецької піци" став хітом у мережі.

Накриваємо тісто мокрим вафельним рушником і залишаємо у вимкненій духовці приблизно на 2 години.

Через зазначений проміжок часу припилюємо стіл борошном і ділимо тісто на 3 частини. З кожної формуємо кулю. Викладаємо тісто в лоток, накриваємо кришкою і залишаємо в теплі на 2-6 годин.

Стіл припиляємо кукурудзяною мукою і формуємо руками основу для піци - розтягуємо її. Потім викладаємо тісто на деко для випічки і викладаємо начинку за смаком.

Відправляємо в розігріту до 250°С духовку приблизно на 7 хвилин. Потім дістаємо піцу, як у піцерії, та нарізаємо на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Блогерка показала, як смачно замаринувати скумбрію: виходить смачніше за червону рибу.
  2. Десерт "Бите скло" не втрачає популярності: як приготувати його по-новому.
  3. Весняний рецепт: як приготувати на обід зелений борщ з кропивою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні