Влітку багато господинь намагаються експериментувати із сезонними продуктами. Наприклад, можна приготувати щось із молодої картоплі, а також із часникових стрілок. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогерка Наталія Азарчик на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Часникові стрілки – це бутони, що не розкрилися, квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті на вітаміни і мінерали.
Читайте також: Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч із трьох інгредієнтів: простий рецепт.
Інгредієнти: часникові стрілки (300 г), цибуля (100 г), сметана (2 ст. л.), сіль, перець, рослинна олія.
Приготування:
Миємо часникові стрілки під проточною водою і викладаємо їх на паперові рушники. Видаляємо жорстку частину та насіннєву коробочку.
Подрібнюємо їх ножем – повинні вийти середні шматочки.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Читайте також: Рецепт тушкованої картоплі з фаршем та овочами: як приготувати поживну страву.
Цибулю промиваємо, подрібнюємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо її до прозорості.
Потім викладаємо нарізані стрілки часнику, перемішуємо, тушкуємо під кришкою, періодично перемішуючи.
Коли стрілки змінять колір, додаємо в сковороду сметану, нарізаний кріп, сіль та перець за смаком. Залишаємо під закритою кришкою ще на 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь.
Подаємо стрілки часнику в сметанному соусі та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати салат з прошутто, помідорами та вершковим сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити зелену пасту зі шпинатом.