RU  UA

Lifestyle

Як приготувати медові пряники, які довго не черствіють: простий рецепт

Такі ласощі можна приготувати до чаю або взяти в дорогу

Понад два місяці Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато родин, особливо з дітьми, вирішили виїхати в маленькі селища, де, на жаль, немає такої кількості продуктів, як у великих містах. Тому господині навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, наприклад, печиво на розсолі чи медові пряники. theLime ділиться з вами простим рецептом останніх.

Інгредієнти: маргарин або вершкове масло (60 г), мед (250 мл), яйця (2 шт.), сіль (0,25 ч. л.), кориця (0,5 ч. л.), мелений імбир (0,5 ч. л.), чорний перець (0,25 ч. л.), мускатний горіх, борошно (550 г), сода (0,5 ч. л.), какао (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невеликій мисці змішуємо яйця з медом, корицею, імбиром, чорним перцем, мускатним горіхом та содою. В іншу ємність просіюємо через сито борошно і додаємо в нього какао.

Беремо холодний маргарин (його можна замінити вершковим маслом), ріжемо його на невеликі квадратики і додаємо до борошняної суміші. Руками перетираємо маргарин із борошном доти, доки не утвориться крихта. Або можна висипати інгредієнти на обробну дошку та подрібнити їх ножем.

Потім з'єднуємо яєчно-медову масу з крихтою з борошна та маргарину та замішуємо тісто руками. Розкачуємо тісто в пласт завтовшки 0,5 см і вирізаємо пряники за допомогою склянки або спеціальних форм.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо пряники на деко, відступаючи невелику відстань один від одного. Змащуємо збитим яйцем і за бажанням робимо на пряниках візерунки виделкою.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо пряники приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо їх і чекаємо, доки вони охолонуть.

Подаємо апетитні медові пряники до чаю.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чим підживити часник, щоб головки були великими і здоровими

Куриный помет или курник - удобрение, которое помоможет увеличить головки чеснока - как разводить куриный помет для подкормки чеснока

Лляні шорти - порятунок у спеку: які фасони в моді цього літа

Вещи из льна традиционно хочется носить летом, чтобы чувствовать себя легко и уверенно. Любовь к шортам из льна – неизменна, какие варианты стоит выбрать – читайте в нашем материале

З кропиви, цибулиння, меду: як зробити стимулятори росту рослин з найпростіших інгредієнтів

Садоводы и огородники делают стимуляторы роста растений из разных материалов. Следует обратить внимание на простейшие варианты, где задействованы крапива, яичный белок, луковая шелуха