Чимало господинь за час війни навчилися пекти різні десерти: і складні, і найпростіші. І якщо ви вже робили шоколадне печиво з тріщинками, цього разу приготуйте хрумкі крекери з цибулею тривалого зберігання. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: цибуля (200 г), сіль (1,5 ч. л.), соняшникова олія (60 мл), пшеничне борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.), сушений часник (за бажанням), зелень (за смаком).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді, нарізаємо довільними шматочками. Викладаємо їх у блендер та перебиваємо до консистенції пюре.
За бажанням до цибулевих крекерів можна додати зелень. Її споліскуємо у воді та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Додаємо в цибульневе пюре сіль, олію, подрібнену зелень і за бажанням сушений часник. Перемішуємо масу, щоб вона стала однорідною.
Поступово в суміш додаємо просіяне через сито борошно та розпушувач, починаємо замішувати м'яке тісто.
Робочу поверхню присипаємо тонким шаром борошна і розкочуємо на ньому тісто – приблизно 1,5-2 мм. Потім нарізаємо його на маленькі квадратики.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього вирізані крекери та відправляємо у духовку приблизно на 15-20 хвилин.
Потім дістаємо печиво і даємо трохи охолонути. Можна насолоджуватися відразу або взяти з собою в дорогу або на пікнік.
Такі крекери з цибулею не вимагають особливих умов зберігання та зберігаються досить довго.
- Раніше ми розповіли, як зробити просте та смачне печиво з арахісом.
- Читайте також на theLime, як приготувати вівсяне печиво з яблуком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.