Багато хто з нас любить літо за безліч сезонних ягід і фруктів, які багаті різними вітамінами та мікроелементами. І якщо ви вже робили ніжні сирні кекси з малиною та закрили декілька банок компоту, приготуйте малиновий джем без кісточок. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: малина (1 кг), цукор (1 кг), лимонна кислота (1 г).
Приготування:
Малину перебираємо, видаляємо все сміття, листочки та залишки комах, потім промиваємо під проточною водою. Викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Висипаємо малину в миску і подрібнюємо за допомогою блендера в пюре. Потім беремо інший посуд та сито, викладаємо трохи малинової маси та перетираємо через сито, щоб видалити всі кісточки. Повторюємо так доти, поки не позбудемося всіх кісточок.
Переливаємо малинове пюре без кісточок у каструлю з антипригарним покриттям, додаємо цукор, ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту і підігріваємо на повільному вогні, ложкою періодично знімаємо піну, що утворюється. Доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту – це необхідно для того, щоб джем не зацукрувався і не втратив свій колір, знову перемішуємо та знімаємо пінку. Після закипання варимо приблизно 15 хвилин. У гарячому вигляді джем вийде досить рідким, а коли охолоне - відразу ж загусне.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Для такого джему найкраще підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно простерилізувати у мікрохвильовій печі. Попередньо миємо їх із содою або рідким миючим засобом, наливаємо в кожну трохи води і ставимо в піч. Включаємо найбільшу потужність та чекаємо приблизно 5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо декілька хвилин.
Розливаємо гарячий джем у стерильні банки та закочуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо так до повного остигання. Можна накрити пледом чи ковдрою. Потім переставляємо його у темне прохолодне місце до зими.
Такий джем можна подавати до млинців та оладок, а також використовувати для різних десертів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малинове варення-п'ятихвилинку за класичним рецептом.
- Читайте також на theLime, як заготовити на зиму желе з червоної смородини.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.