Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли приготувати літній суп-пюре з цього овочу, кабачки з підливою в духовці або закрити смачний салат з кабачків з сардиною в олії. theLime підготував для вас рецепт ситних кабачкових оладок.
Інгредієнти для кабачкового тіста: кабачки (800 г), картопля (300 г), цибуля (1 шт.), курячі яйця (2 шт.), борошно (280 г), сіль (1 ч. л.).
Інгредієнти для фаршу: куряче філе або готовий фарш (400 г), сухі спеції (за смаком), сіль, вода (2 ст. л.).
Приготування:
Кабачки, картоплю, цибулю промиваємо та чистимо, якщо кабачки молоді – їх чистити не потрібно. Подрібнюємо їх будь-яким способом: тремо на терці, пропускаємо через м'ясорубку або в блендері. Натерті кабачки можна трохи віджати від зайвої рідини.
В отриману масу додаємо яйця та борошно, перемішуємо, солимо та перчимо за смаком.
Для приготування фаршу беремо куряче філе, промиваємо його, вирізаємо хрящі та зайвий жир, нарізаємо середніми скибочками. Пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль, спеції до смаку, а також трохи води для соковитості. Перемішуємо до однорідності.
Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Формуємо оладок: викладаємо 1 ст. л. з гіркою кабачкового тіста, чекаємо приблизно 1 хвилину, щоб воно трохи схопилося, а поверх - трохи курячого фаршу. Потім накриваємо знову тістом. Формуємо так усі оладки, потім закриваємо їх кришкою і смажимо з одного боку, а потім перевертаємо на інший. Повторюємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто і фарш.
Викладаємо готові оладки на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо їх зі сметаною або будь-яким іншим соусом та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму кабачкову ікру з майонезом.
- Читайте також на theLime, як заготовити мариновані кабачки з медом та часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.