Лайм

Як закрити на зиму смачне абрикосове варення з мигдалем: популярний рецепт

Зробіть декілька банок на дозвіллі

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, чимало господинь цього літа вирішили вперше спробувати зробити різні заготовки і консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили густий джем із черешні, а також малинове варення, як у бабусі, цього разу поекспериментуйте з абрикосовим варенням з мигдалем. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти на 3 банки по 0,5 л: абрикоси (1 кг), цукор-пісок (0,7 кг), мигдаль (0,2 кг).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Банки та кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Спочатку миємо їх під проточною водою з харчовою содою, потім витираємо насухо. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин.

Абрикоси ретельно перебираємо, промиваємо у проточній воді, розрізаємо навпіл і витягуємо кісточки.

У глибоку емальовану каструлю пересипаємо підготовлені плоди. Висипаємо в них цукор та залишаємо приблизно на 5 годин, щоб вони пустили сік.

Тим часом розігріваємо сковороду без олії та злегка обсмажуємо на ній мигдаль.

Через зазначений проміжок часу ставимо каструлю з абрикосами на плиту та підігріваємо на слабкому вогні. Доводимо до кипіння, періодично перемішуючи масу і знімаючи піну, що утворилася, чистою дерев'яною ложкою. Проварюємо приблизно 10 хвилин, потім знімаємо з плити і чекаємо, поки воно охолоне. Потім знову ставимо вогонь, доводимо до кипіння, варимо декілька хвилин, знімаємо піну.

Розливаємо гаряче варення в стерильні банки, додаємо обсмажений мигдаль до смаку і герметично закочуємо за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном, обгортаємо пледом або махровим рушником і залишаємо в такому вигляді приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору відкриваємо баночку і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати

Щастя, коли такі люди поряд: топ-5 найкращих друзів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали, хто зі знаків Зодіаку - найкращі друзі. Це Скорпіон, Телець, Діва, Лев і Риби