В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, чимало господинь цього літа вирішили вперше спробувати зробити різні заготовки і консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили густий джем із черешні, а також малинове варення, як у бабусі, цього разу поекспериментуйте з абрикосовим варенням з мигдалем. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти на 3 банки по 0,5 л: абрикоси (1 кг), цукор-пісок (0,7 кг), мигдаль (0,2 кг).
Приготування:
Банки та кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Спочатку миємо їх під проточною водою з харчовою содою, потім витираємо насухо. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин.
Абрикоси ретельно перебираємо, промиваємо у проточній воді, розрізаємо навпіл і витягуємо кісточки.
У глибоку емальовану каструлю пересипаємо підготовлені плоди. Висипаємо в них цукор та залишаємо приблизно на 5 годин, щоб вони пустили сік.
Тим часом розігріваємо сковороду без олії та злегка обсмажуємо на ній мигдаль.
Через зазначений проміжок часу ставимо каструлю з абрикосами на плиту та підігріваємо на слабкому вогні. Доводимо до кипіння, періодично перемішуючи масу і знімаючи піну, що утворилася, чистою дерев'яною ложкою. Проварюємо приблизно 10 хвилин, потім знімаємо з плити і чекаємо, поки воно охолоне. Потім знову ставимо вогонь, доводимо до кипіння, варимо декілька хвилин, знімаємо піну.
Розливаємо гаряче варення в стерильні банки, додаємо обсмажений мигдаль до смаку і герметично закочуємо за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном, обгортаємо пледом або махровим рушником і залишаємо в такому вигляді приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору відкриваємо баночку і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму варення з аґрусу з горіхами.
- Читайте також на theLime, як заготовити на зиму желе з червоної смородини.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.