Влітку багато господинь намагаються заготовити ягоди на зиму у вигляді варення, джему або компоту. І якщо ви вже закрили декілька банок абрикосового варення з мигдалем, а також вишню у власному соку, радимо законсервувати персики в сиропі. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: очищені персики (3 кг), вода (1 л), цукор (750 г), мед (250 г), ром (за бажанням).
Приготування:
Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, потім витираємо їх насухо. Кришки кип'ятити приблизно 10 хвилин у каструлі з водою.
Для приготування такої заготовки персики мають бути чисті та сухі – тому заздалегідь промиваємо їх у воді та викладаємо на паперові рушники. Виймаємо з них кісточки за допомогою гострого ножа: спочатку розрізаємо кожен персик навпіл навколо кісточки, потім прокручуємо обидві половинки та пробуємо роз'єднати, видаляємо кісточку. Викладаємо половинки персиків у підготовлені банки.
Ставимо на плиту сотейник із чистою відфільтрованою водою, додаємо в неї цукор та мед, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, доводимо до кипіння. Чекаємо, доки сироп охолоне, потім заливаємо ним персики у банках.
За бажанням у кожну банку також можна додати по 2 ст. л. рома – щоб консервація вийшла із приємним ромовим присмаком.
Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Акуратно викладаємо в неї банки з персиками, прикриваємо їх кришками, заливаємо водою по плічка. Включаємо плиту та стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин.
Потім дістаємо банки з персиками та герметично закриваємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і накриваємо теплою ковдрою або пледом. Чекаємо, доки консервовані персики повністю охолонуть. Потім прибираємо їх у темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як приготувати мариновані кабачки, щоби були як ананаси.
- Читайте також на theLime, як зробити домашню "Фанту" з абрикосів та апельсинів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.