Переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська, яка нещодавно вийшла заміж, часто ділиться своїми рецептами в соцмережі Instagram. І якщо ви вже пробували робити вареники з вишнями або різні соління: мариновані кабачки, огірки та баклажани, цього разу приготуйте хрусткі чебуреки з м'ясом. theLime вирішив докладно розповісти, як зробити для них ідеальне тісто на окропі.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), сіль (1 ч. л. без гірки), окріп (1 склянка), рослинна олія (50 мл).

Інгредієнти для начинки: фарш (300 г), цибуля (2-3 шт.), сіль, холодна вода (80 мл).

picture

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У невелику миску просіюємо борошно. В інший посуд виливаємо окріп, додаємо в нього сіль і ретельно перемішуємо. Вливаємо розчин у борошно, додаємо олію і починаємо замішувати тісто спочатку виделкою, а потім руками. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою та залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, вимішуємо без додавання борошна. Потім загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Для начинки знадобиться яловичина та свинина. Промиваємо м'ясо під проточною водою, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, тремо на дрібній тертці або подрібнюємо в м'ясорубці разом із м'ясом.

Змішуємо фарш із цибулею, додаємо сіль, спеції та трохи води.

Відрізаємо невеликий шматочок тіста приблизно 60-70 г на 1 чебурек. Посипаємо робочу поверхню і тісто борошном, розкачуємо шматочок у коло діаметром 16 см. Проробляємо те саме з рештою тіста в результаті повинно вийти близько 15 чебуреків.

Викладаємо на одну половинку кружечка 1 ст. л. начинки та розподіляємо її тонким шаром. Накриваємо другою половинкою тіста, випускаємо повітря та з'єднуємо краї виделкою.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо перший чебурек у неї і смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім з іншого. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Потім смажимо решту чебуреків.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА


Переглянути цей допис до Instagram

Ліза Глінська Україна - це ми! (@lizaglinskaya)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.