Лайм

Як зробити пастилу з чорної смородини: простий рецепт корисних солодощів

Спробуйте приготувати її для своїх близьких

Багато хто з нас любить літо за безліч сезонних ягід і фруктів, які багаті різними вітамінами та мікроелементами. І якщо ви вже встигли заготовити чорну смородину на зиму та поекспериментували з різними десертами з неї, цього разу зробіть пастилу. theLime ділиться з вами простим рецептом корисних солодощів.

Інгредієнти: чорна смородина (400 г), цукор (200 г), вода (20 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ягоди ретельно перебираємо, очищаємо від сміття та листочків, промиваємо, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Перекладаємо смородину в каструлю і заливаємо невеликою кількістю води – необхідно, щоб вона не пригоріла на самому початку.

Ставимо на плиту і проварюємо ягоди на слабкому вогні приблизно 5 хвилин до тих пір, поки не почне лопатися смородина. Відразу ж знімаємо каструлю з плити.

Подрібнюємо зварені ягоди занурювальним блендером. Робити це потрібно обережно, щоб не обпектися гарячими краплями. За бажанням отримане пюре можна перетерти крізь сито, щоб позбутися кісточок смородини.

Додаємо в перетерті ягоди цукор і знову ставимо каструлю на плиту, уварюємо на слабкому вогні, періодично помішуючи, приблизно півгодини. Пюре має стати густим та тягучим.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і виливаємо гаряче ягідне пюре. Потім розрівнюємо силіконовою лопаткою по всій поверхні дека. Ставимо в духовку та висушуємо за температури 60-80°С 3-4 години.

Якщо температурна шкала духовки починається зі 130-150°С, необхідно готувати пастилу з відкритими дверцятами. Для цього потрібно спеціальний кулінарний термометр для духовки, щоб контролювати температуру.

Якщо пастила стала матовою, це означає, що вона готова. Дістаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматочки і згортаємо в трубочки.

Подаємо до столу або беремо з собою як перекус на прогулянку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає

Чому жовтіють і гниють кабачки: поради досвідчених городників, як врятувати урожай

Під час затяжних дощів і ураження хворобами кабачки починають жовтіти і гнити. Розповідаємо, як врятувати урожай

Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса

Соус з вишні - чудова приправа до м'яса та других страв, пропонуємо перевірений рецепт вишневого соусу зі спеціями