Багато хто з нас любить літо за безліч сезонних ягід і фруктів, які багаті різними вітамінами та мікроелементами. І якщо ви вже встигли заготовити чорну смородину на зиму та поекспериментували з різними десертами з неї, цього разу зробіть пастилу. theLime ділиться з вами простим рецептом корисних солодощів.
Інгредієнти: чорна смородина (400 г), цукор (200 г), вода (20 мл).
Приготування:
Ягоди ретельно перебираємо, очищаємо від сміття та листочків, промиваємо, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Перекладаємо смородину в каструлю і заливаємо невеликою кількістю води – необхідно, щоб вона не пригоріла на самому початку.
Ставимо на плиту і проварюємо ягоди на слабкому вогні приблизно 5 хвилин – до тих пір, поки не почне лопатися смородина. Відразу ж знімаємо каструлю з плити.
Подрібнюємо зварені ягоди занурювальним блендером. Робити це потрібно обережно, щоб не обпектися гарячими краплями. За бажанням отримане пюре можна перетерти крізь сито, щоб позбутися кісточок смородини.
Додаємо в перетерті ягоди цукор і знову ставимо каструлю на плиту, уварюємо на слабкому вогні, періодично помішуючи, приблизно півгодини. Пюре має стати густим та тягучим.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і виливаємо гаряче ягідне пюре. Потім розрівнюємо силіконовою лопаткою по всій поверхні дека. Ставимо в духовку та висушуємо за температури 60-80°С 3-4 години.
Якщо температурна шкала духовки починається зі 130-150°С, необхідно готувати пастилу з відкритими дверцятами. Для цього потрібно спеціальний кулінарний термометр для духовки, щоб контролювати температуру.
Якщо пастила стала матовою, це означає, що вона готова. Дістаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматочки і згортаємо в трубочки.
Подаємо до столу або беремо з собою як перекус на прогулянку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пишний домашній зефір із фруктового пюре.
- Читайте також на theLime, як спекти ніжні мафіни з чорною смородиною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.