Лайм

Готуємо пишний омлет як у дитячому садку: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Для того, щоб остаточно прокинутися та увірватися в робочий ритм, необхідно повноцінно та ситно поснідати. І якщо ви вже балували свою сім'ю яйцями Бенедикт або шакшукою з овочами, цього разу приготуйте пишний омлет у духовці – такий, як багато хто з нас пробував у дитячому садочку. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (150 мл), сіль, спеції (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Головна умова такого омлету правильна кількість молока: на 1 яйце беремо 50 мл, саме воно робить омлет соковитим. Друга умова яйця не збиваємо, а лише змішуємо з молоком. І третя умова – для високого омлету беремо невелику форму, щоб яєчна суміш у ній займала трохи більше половини обсягу.

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо молоко, перемішуємо виделкою або вінчиком. Додаємо сіль за смаком, а також спеції (за бажанням). Виливаємо суміш у форму для випічки, змащену вершковим маслом.

Ставимо омлет у добре розігріту духовку та випікаємо приблизно 30 хвилин. У процесі випікання ні в якому разі не відкриваємо її, щоб омлет не падав.

Через зазначений проміжок часу вимикаємо нагрівання. Залишаємо омлет ще на 7-10 хвилин у духовці, при цьому не відкриваємо її. За цей час він може трохи осісти.

Акуратно дістаємо форму, накриваємо тарілкою та перевертаємо омлет. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу на сніданок з овочами чи хлібом.

Фото: instagram.com/voloshka_gotye

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні