Для того, щоб остаточно прокинутися та увірватися в робочий ритм, необхідно повноцінно та ситно поснідати. І якщо ви вже балували свою сім'ю яйцями Бенедикт або шакшукою з овочами, цього разу приготуйте пишний омлет у духовці – такий, як багато хто з нас пробував у дитячому садочку. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (150 мл), сіль, спеції (за бажанням).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.
Головна умова такого омлету – правильна кількість молока: на 1 яйце беремо 50 мл, саме воно робить омлет соковитим. Друга умова – яйця не збиваємо, а лише змішуємо з молоком. І третя умова – для високого омлету беремо невелику форму, щоб яєчна суміш у ній займала трохи більше половини обсягу.
У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо молоко, перемішуємо виделкою або вінчиком. Додаємо сіль за смаком, а також спеції (за бажанням). Виливаємо суміш у форму для випічки, змащену вершковим маслом.
Ставимо омлет у добре розігріту духовку та випікаємо приблизно 30 хвилин. У процесі випікання ні в якому разі не відкриваємо її, щоб омлет не падав.
Через зазначений проміжок часу вимикаємо нагрівання. Залишаємо омлет ще на 7-10 хвилин у духовці, при цьому не відкриваємо її. За цей час він може трохи осісти.
Акуратно дістаємо форму, накриваємо тарілкою та перевертаємо омлет. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу на сніданок з овочами чи хлібом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати сирний омлет із зеленню.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну італійську фритату замість омлета.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.