Лайм

Як приготувати кабачкові рулетики з фаршем: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню у вихідні

Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, оскільки є велика кількість сезонних овочів. І якщо ви вже робили кабачкову запіканку з плавленим сиром, а також закрили на зиму кілька баночок салату з кабачком та рисом, цього разу приготуйте рулетики з цього овочу з фаршем. theLime підібрав простий рецепт для духовки.

Інгредієнти: кабачки (2 шт.), м'ясний або курячий фарш (200 г), рис (50 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), чорний перець (1/8 ч. л.), червоний перець (1/8 ч. л.), копчена паприка (1/2 ч. л.).

Інгредієнти для соусу: протушкована морква з цибулею (1/2 ч. л.), помідор (1 шт.), томатна паста (40 г), сіль (1/2 ч. л.), копчена паприка (1/2 ч. л.), чорний перець (1/8 ч. л.), червоний перець (1/8 ч. л.), гранульований часник (1/4 ч. л.), вода (150 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів – до прозорості води. Потім варимо до напівготовності, відкидаємо на друшляк і охолоджуємо.

Фарш можна купити готовий у супермаркеті або зробити самостійно. Беремо шматочки свинини та/або яловичини або курячого філе, миємо, очищаємо від плівок і хрящів, якщо вони є. Пропускаємо через м'ясорубку.

Кабачки промиваємо в проточній воді, витираємо насухо, за бажанням зрізаємо шкірку, потім нарізаємо тонкими слайсами.

Цибулю та моркву споліскуємо, цибулю подрібнюємо дрібним кубиком, а моркву тремо на тертці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо підготовлені овочі на слабкому вогні до м'якості. 1/2 ч. л. засмажки залишаємо для соусу, а решту – додаємо в рис.

Змішуємо в мисці відварений рис, фарш, овочеву засмажку, додаємо сіль та спеції за смаком, ретельно перемішуємо начинку.

Готуємо соус: на помідорі робимо невеликі надрізи, обдаємо окропом, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликим кубиком. У мисці змішуємо скибочки помідора з томатною пастою або кетчупом, водою, додаємо протушковану цибулю та моркву і спеції за смаком.

У кожен кабачковий слайс викладаємо трохи начинки та загортаємо його рулетиком.

Викладаємо готові кабачкові рулети у форму для випічки, а зверху поливаємо томатним соусом зі шматочками помідора, зверху накриваємо фольгою.

Ставимо форму в духовку і випікаємо при температурі 190°С: 30 хвилин під фольгою, потім ще 30 хвилин без неї. Також за 5 хвилин до закінчення можна посипати натертим сиром.

Подаємо апетитні кабачкові рулетики з м'ясною начинкою та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Бояться бути покинутими: знаки Зодіаку, які можуть бути власниками у стосунках

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які звикли демонструвати домінуючу поведінку у стосунках - у списку опинилися Тельці, Скорпіони, Леви

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус

Як позбутися довгоносика на полуниці: народний спосіб боротьби зі шкідником

За допомогою яких перевірених народних методів можна позбутися довгоносика на полуниці до цвітіння та плодоношення, а також після