Лайм

Як приготувати кабачкову запіканку з плавленим сиром: елементарний рецепт

Урізноманітніть своє меню на обід або вечерю

Багато господинь полюбляють готувати влітку нові страви, оскільки є велика кількість сезонних овочів. І якщо ви вже встигли побалувати своїх рідних кабачковими нагетсами в хрусткій скоринці або крем-супом з цього овочу, а також закрити на зиму гостру кабачкову ікру, радимо урізноманітнити меню запіканкою з плавленим сиром. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: кабачки (2 шт.), яйця (4-5 шт.), цибуля (3 шт.), плавлений сир (4 шт.), рослинна олія (50 г), зелень, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо тонкими кружальцями. Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо і теж ріжемо кружальцями. Змішуємо ці інгредієнти, солимо їх і додаємо улюблені спеції до смаку.

Плавлені сирки нарізаємо невеликим кубиком або тремо на тертці. За бажанням можна додати дрібно нарубану зелень.

Висипаємо в сковороду підготовлені овочі та плавлений сир, додаємо рослинну олію. Ставимо на плиту і підігріваємо на слабкому вогні, поки сир не розплавиться.

В окремий посуд розбиваємо яйця, солимо їх і злегка збиваємо вінчиком чи виделкою. З'єднуємо їх із овочами, все перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо олією і виливаємо в неї підготовлену суміш. Ставимо форму в духовку і випікаємо за температури 180-200°С.

Подаємо ароматну запіканку до столу на обід чи вечерю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні