Лайм

Як приготувати смачні кабачкові тефтелі з фаршем: простий рецепт

Урізноманітніть своє звичне меню

Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, оскільки є велика кількість сезонних овочів. І якщо ви вже робили кабачкову запіканку з плавленим сиром, цього разу здивуйте близьких смачними кабачковими тефтелями. theLime ділиться простим рецептом для приготування в духовці.

Інгредієнти: кабачки (600 г), м'ясний фарш (400 г), яйце (1 шт.), томатний сік (600 мл), борошно (для паніровки), вершкове масло (для змащування форми), сіль, спеції.

Інгредієнти для овочевої подушки: цибуля (1 шт.), помідор (1 шт.), перець (1 шт.), морква (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді та тремо на тертці. Якщо вони немолоді – зрізаємо шкірку і видаляємо м'якоть із насінням. Натерті кабачки солимо і залишаємо приблизно на 20 хвилин, потім віджимаємо руками зайву вологу.

Фарш можна купити готовий в магазині або зробити самостійно. Для цього необхідно взяти курку, свинину, яловичину, нарізати на шматочки і подрібнити в м'ясорубці або блендері разом із цибулею.

Змішуємо в глибокій мисці віджаті кабачки та фарш, додаємо яйце, сіль та спеції. Перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рослинною олією. На дно викладаємо так звану овочеву подушку – для цього нарізаємо довільними скибочками цибулю, моркву, помідор та болгарський перець.

Формуємо руками, змоченими у воді, тефтелі та паніруємо їх у борошні, викладаємо у форму з овочами. Заливаємо все томатним соком або томатною пастою, розведеною водою.

Ставимо форму в духовку і запікаємо при температурі 180°С приблизно 50 хвилин.

Ці тефтелі можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром, наприклад, картопляним пюре або рисом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні