Лайм

Як приготувати курячі тефтелі з овочами: простий рецепт з манкою

Ніжні м'ясні кульки зі смачною підливкою

Тефтелі – страва, яка є в домашньому меню кожної господині. Соковиті кульки готують із різного виду м'яса з додаванням рису чи іншої крупи. Раніше ми розповідали, як зробити тефтелі зі свинини в томатному соусі, а тепер поділимося варіантом із куркою та овочами. Курячі тефтелі за цим рецептом готуються без рису, замість нього використовується манка.

Інгредієнти: курячий фарш (300 г), манна крупа (1 ст.л.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), вершки (30 г), сіль, вода (за смаком), олія (для обсмажування).

Фото: Getty Images

Приготування:

Готовий фарш із курки змішайте з манкою і залиште на 10 хвилин, щоб крупа набрякла.

Тим часом займіться овочами. Маленьку морквину очистіть та наріжте невеликими кубиками. Те саме проробіть з невеликою цибулею. Обсмажте овочі на олії приблизно 5 хвилин, якщо хочете щоб вони були м'якіші, в процесі смаження додайте трохи води.

З фаршу сформуйте кульки невеликого розміру та обсмажте їх на олії до апетитної скоринки. Перекладіть у каструлю з цибулею та морквою, додайте півсклянки води, посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте на слабкому вогні протягом 25-30 хвилин. За п'ять хвилин до готовності влийте вершки.

Якщо в домі не знайшлося вершків, можна замінити їх сметаною. Або зробити червоний соус на основі кетчупу чи томатної пасти. Якщо любите, щоб підливка до тефтелей була густою, додайте ложку борошна. Подавайте тефтелі з курки як самостійну страву або з будь-яким гарніром.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Альона| Рецепти з (@posternak_cooking)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні