Лайм

Як приготувати курячі тефтелі з овочами: простий рецепт з манкою

Ніжні м'ясні кульки зі смачною підливкою

Тефтелі – страва, яка є в домашньому меню кожної господині. Соковиті кульки готують із різного виду м'яса з додаванням рису чи іншої крупи. Раніше ми розповідали, як зробити тефтелі зі свинини в томатному соусі, а тепер поділимося варіантом із куркою та овочами. Курячі тефтелі за цим рецептом готуються без рису, замість нього використовується манка.

Інгредієнти: курячий фарш (300 г), манна крупа (1 ст.л.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), вершки (30 г), сіль, вода (за смаком), олія (для обсмажування).

Фото: Getty Images

Приготування:

Готовий фарш із курки змішайте з манкою і залиште на 10 хвилин, щоб крупа набрякла.

Тим часом займіться овочами. Маленьку морквину очистіть та наріжте невеликими кубиками. Те саме проробіть з невеликою цибулею. Обсмажте овочі на олії приблизно 5 хвилин, якщо хочете щоб вони були м'якіші, в процесі смаження додайте трохи води.

З фаршу сформуйте кульки невеликого розміру та обсмажте їх на олії до апетитної скоринки. Перекладіть у каструлю з цибулею та морквою, додайте півсклянки води, посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте на слабкому вогні протягом 25-30 хвилин. За п'ять хвилин до готовності влийте вершки.

Якщо в домі не знайшлося вершків, можна замінити їх сметаною. Або зробити червоний соус на основі кетчупу чи томатної пасти. Якщо любите, щоб підливка до тефтелей була густою, додайте ложку борошна. Подавайте тефтелі з курки як самостійну страву або з будь-яким гарніром.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Альона| Рецепти з (@posternak_cooking)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити