Тефтелі – страва, яка є в домашньому меню кожної господині. Соковиті кульки готують із різного виду м'яса з додаванням рису чи іншої крупи. Раніше ми розповідали, як зробити тефтелі зі свинини в томатному соусі, а тепер поділимося варіантом із куркою та овочами. Курячі тефтелі за цим рецептом готуються без рису, замість нього використовується манка.
Інгредієнти: курячий фарш (300 г), манна крупа (1 ст.л.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), вершки (30 г), сіль, вода (за смаком), олія (для обсмажування).
Приготування:
Готовий фарш із курки змішайте з манкою і залиште на 10 хвилин, щоб крупа набрякла.
Тим часом займіться овочами. Маленьку морквину очистіть та наріжте невеликими кубиками. Те саме проробіть з невеликою цибулею. Обсмажте овочі на олії приблизно 5 хвилин, якщо хочете щоб вони були м'якіші, в процесі смаження додайте трохи води.
З фаршу сформуйте кульки невеликого розміру та обсмажте їх на олії до апетитної скоринки. Перекладіть у каструлю з цибулею та морквою, додайте півсклянки води, посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте на слабкому вогні протягом 25-30 хвилин. За п'ять хвилин до готовності влийте вершки.
Якщо в домі не знайшлося вершків, можна замінити їх сметаною. Або зробити червоний соус на основі кетчупу чи томатної пасти. Якщо любите, щоб підливка до тефтелей була густою, додайте ложку борошна. Подавайте тефтелі з курки як самостійну страву або з будь-яким гарніром.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні курячі тефтелі у томатному соусі.
- Читайте також на theLime, як зробити тефтелі у вершковому соусі бешамель.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.