Лайм

Як приготувати домашній хрін з буряком: простий рецепт

Смачний соус до будь-якої м'ясної страви

Хрін із буряком – гострий соус, який давно завоював серця українців. Без цієї приправи неможливо уявити пасхальний стіл, вона підкреслить смак будь-якої м'ясної страви, будь то холодець з курки або буженина з телятини. Хрін можна легко приготувати в домашніх умовах, і його смак нічим не поступається магазинному.

Як приготувати домашній хрін: рецепт з буряком

Фото: Getty Images

Інгредієнти: корінь хрону (200-300 г), буряк (2 шт.), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1,5 ч. л.), оцет (4 ч. л.), вода (300 мл).

Приготування:

Корінь хрону добре помийте та очистіть від шкірки. Те саме проробіть з буряками. Потім корінь натріть на дрібній тертці, а буряки - на великій. "Хрінову" кашку перекладіть у ємність, в якій зберігатимете готовий соус. Це може бути проста банка.

Натертий буряк помістіть у миску і залийте теплою кип'яченою водою. Залишіть при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин. Потім процідіть через марлю і влийте в банку з хроном. Додайте сіль, цукор, оцет, перемішайте та закрийте кришкою. Поставте у холодильник на ніч. Вранці перекладіть у гарну ємність та поставте на великодній стіл.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець