Хрін із буряком – гострий соус, який давно завоював серця українців. Без цієї приправи неможливо уявити пасхальний стіл, вона підкреслить смак будь-якої м'ясної страви, будь то холодець з курки або буженина з телятини. Хрін можна легко приготувати в домашніх умовах, і його смак нічим не поступається магазинному.
Як приготувати домашній хрін: рецепт з буряком
Інгредієнти: корінь хрону (200-300 г), буряк (2 шт.), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1,5 ч. л.), оцет (4 ч. л.), вода (300 мл).
Приготування:
Корінь хрону добре помийте та очистіть від шкірки. Те саме проробіть з буряками. Потім корінь натріть на дрібній тертці, а буряки - на великій. "Хрінову" кашку перекладіть у ємність, в якій зберігатимете готовий соус. Це може бути проста банка.
Натертий буряк помістіть у миску і залийте теплою кип'яченою водою. Залишіть при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин. Потім процідіть через марлю і влийте в банку з хроном. Додайте сіль, цукор, оцет, перемішайте та закрийте кришкою. Поставте у холодильник на ніч. Вранці перекладіть у гарну ємність та поставте на великодній стіл.
- Раніше ми розповідали, як приготувати соковитий та смачний м'ясний хліб із фаршем.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати свинину в соєвому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.