Багато господинь полюбляють експериментувати на кухні зі звичними смаками, наприклад, замінюючи сіль соєвим соусом. І якщо ви вже робили хрумкі малосольні огірки, цього разу поекспериментуйте з помідорами. theLime підібрав для вас простий рецепт маринованих помідорів, на приготування яких піде приблизно 30 хвилин.
Інгредієнти: гірчиця (1 ч. л.), мед (1 ч. л.), суміш перців (1 щіпка), соєвий соус (1 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.), оцет ( 2 ст. шт.), петрушка (5 шт.), базилік (5 шт.).
Приготування:
Помідори промиваємо у проточній воді, розрізаємо на 4 частини чи більше – якщо томати досить великі.
Зелень споліскуємо у воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо її ножем.
Змішуємо гірчицю, соняшникову олію, оцет, соєвий соус та мед. Додаємо сіль, цукор, суміш перців та подрібнену зелень, ретельно перемішуємо.
Перекладаємо нарізані помідори в глибоку ємність і заливаємо підготовленим маринадом.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння. Цибулю нарізаємо кільцями, а часник – пластинками. Відправляємо їх до помідорів у соєвому соусі. Також можна додати лавровий лист. Все ретельно перемішуємо та залишаємо приблизно на півгодини маринуватися.
Через зазначений проміжок часу мариновані помідори будуть готові. Подаємо їх до будь-якого гарніру, солоних млинців або м'ясних страв.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму мариновані помідори по-фінськи.
- Читайте також на theLime, як зробити помідори Пальчики оближеш.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.