Лайм

Найпопулярніший рецепт літа-2022. Закриваємо на зиму смачні мариновані помідори по-фінськи

З ним впорається навіть господиня-початківець

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили салат зі стручкової квасолі з помідорами, кілька банок зелених помідорів або в'ялені, цього разу замаринуйте їх із цибулею. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти на 7 банок по 0,5 л: помідори (2 кг), цибуля (0,5 кг).

Інгредієнти для маринаду: вода (2 л), сіль (2 ст. л.), цукор (3 ст. л.), оцет (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої консервації знадобляться банки 0,5 л. Заздалегідь промиваємо їх у проточній воді з рідким миючим засобом або харчовою содою. У кожну наливаємо трохи води і ставимо в мікрохвильову піч на найбільшу потужність приблизно на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями. Потім викладаємо в друшляк і заливаємо окропом, щоб позбутися гіркоти і різкого запаху.

Помідори промиваємо під проточною водою, нарізаємо половинками чи четвертинками – залежно від розміру.

Викладаємо на дно кожної банки трохи цибулі, потім цупким шаром помідори, а зверху знову шар цибулі.

Для приготування маринаду беремо каструлю, наливаємо в неї чисту відфільтровану воду, ставимо на плиту. Додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали, доводимо до кипіння. Наприкінці додаємо оцет, даємо маринаду прокипіти 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Розливаємо його в банки з помідорами та цибулею, накриваємо кришками.

Ставимо банки у велику каструлю, на дно якої викладаємо марлю або рушник. Заливаємо водою так, щоб була покрита більша частина банок. Доводимо до кипіння та стерилізуємо 5 хвилин.

Потім акуратно виймаємо і герметично закриваємо. Перевертаємо догори дном і накриваємо пледом або ковдрою до повного охолодження приблизно на добу. Потім прибираємо банки з помідорами в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні