Лайм

Як приготувати улюблені рулетики з баклажанів з сиром і часником: простий рецепт

Побалуйте близьких апетитною закускою

На календарі – середина серпня, а це означає, що у розпалі сезон баклажанів. І якщо ви вже запікали баклажани з сиром у томатному соусі або ж готували їх із горіховою пастою по-грузинськи, цього разу побалуйте свою родину рулетиками з сиром та часником. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: баклажан (2 шт.), сир (200 г), твердий сир (100 г), сметана (2 ст. л.), часник (2 зубчики), помідори (2 шт.), зелень, сіль, перець, рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, нарізаємо вздовж тонкими пластинками.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо кожну скибочку з двох сторін. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Помідори промиваємо у воді. За бажанням очищаємо від шкірки – для цього робимо на томатах невеликі надрізи, обдаємо окропом і потім знімаємо. Нарізаємо помідори середніми шматочками.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Зелень промиваємо у проточній воді, висушуємо на паперовому рушнику. Потім подрібнюємо ножем.

Сир висипаємо в миску і розминаємо виделкою бажано, щоб він був із високим відсотком жирності. Додаємо натертий на терці твердий сир, подрібнену зелень, часник, сметану, сіль, перець, ретельно перемішуємо.

Беремо одну скибочку обсмаженого баклажану, змащуємо наполовину сирною начинкою, викладаємо шматочок помідора, потім згортаємо в рулетик. Робимо те саме з усіма баклажанами і начинкою. Викладаємо рулетики на тарілку для подачі.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширений користувачем @viktoria__cooking

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні