На календарі – середина серпня, а це означає, що у розпалі сезон баклажанів. І якщо ви вже запікали баклажани з сиром у томатному соусі або ж готували їх із горіховою пастою по-грузинськи, цього разу побалуйте свою родину рулетиками з сиром та часником. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти: баклажан (2 шт.), сир (200 г), твердий сир (100 г), сметана (2 ст. л.), часник (2 зубчики), помідори (2 шт.), зелень, сіль, перець, рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Баклажани промиваємо у проточній воді, нарізаємо вздовж тонкими пластинками.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо кожну скибочку з двох сторін. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Помідори промиваємо у воді. За бажанням очищаємо від шкірки – для цього робимо на томатах невеликі надрізи, обдаємо окропом і потім знімаємо. Нарізаємо помідори середніми шматочками.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Зелень промиваємо у проточній воді, висушуємо на паперовому рушнику. Потім подрібнюємо ножем.
Сир висипаємо в миску і розминаємо виделкою – бажано, щоб він був із високим відсотком жирності. Додаємо натертий на терці твердий сир, подрібнену зелень, часник, сметану, сіль, перець, ретельно перемішуємо.
Беремо одну скибочку обсмаженого баклажану, змащуємо наполовину сирною начинкою, викладаємо шматочок помідора, потім згортаємо в рулетик. Робимо те саме з усіма баклажанами і начинкою. Викладаємо рулетики на тарілку для подачі.
- Раніше ми розповіли, як приготувати баклажани, щоб не гірчили.
- Читайте також на theLime, як закрити баклажани по-корейськи на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.