Лайм

Як приготувати на зиму домашній кетчуп чилі: простий рецепт

Він підійде любителям гострих соусів

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось закриває томатний сік, хтось – солодкі мариновані помідори, а інші роблять в'ялені помідори. theLime підібрав для вас також рецепт смачного домашнього кетчупу чилі.

Інгредієнти: помідори (15 шт.), перець чилі (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), крохмаль (15 г), часник (3 зубчики), оливкова олія (100 г), цукор (15 г), сіль (15 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори, перець чилі та болгарський перець ретельно промиваємо у проточній воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Помідори нарізаємо на четвертинки, болгарський та гострий перці очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, ріжемо їх дрібним кубиком.

У каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію, додаємо до неї помідори, сіль та цукор. Накриваємо кришкою, тушкуємо 10 хвилин.

Потім додаємо до помідорів перець чилі та болгарський і тушкуємо все разом на слабкому вогні приблизно 1,5 години – до стану пюре. Періодично помішуємо, щоб соус не пригорав. Згодом подрібнюємо його блендером та знову ставимо на вогонь.

У невеликій піалі розводимо крохмаль у холодній воді.

Додаємо в каструлю з пюре подрібнений часник і тушкуємо ще близько 5 хвилин, потім тонкою цівкою вливаємо крохмаль, тримаємо на плиті ще 2 хвилини. Якщо ви любите гострий кетчуп, на цьому етапі можна додати ще один подрібнений перець чилі.

За бажанням отриману масу ще раз подрібнюємо в блендері або перетираємо через сито, щоб позбутися залишків насіння і тонкої шкірки.

Банки стерилізуємо будь-яким зручним способом: на пару, в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці. Кришки кип'ятимо у воді приблизно 10-15 хвилин. З отриманої кількості інгредієнтів має вийти приблизно дві банки кетчупу чилі по 0,5 л.

Викладаємо гарячий кетчуп у стерильні банки, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою на добу до повного остигання. Потім прибираємо у льох чи холодильник до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні