Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось закриває томатний сік, хтось – солодкі мариновані помідори, а інші роблять в'ялені помідори. theLime підібрав для вас також рецепт смачного домашнього кетчупу чилі.
Інгредієнти: помідори (15 шт.), перець чилі (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), крохмаль (15 г), часник (3 зубчики), оливкова олія (100 г), цукор (15 г), сіль (15 г).
Приготування:
Помідори, перець чилі та болгарський перець ретельно промиваємо у проточній воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Помідори нарізаємо на четвертинки, болгарський та гострий перці очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, ріжемо їх дрібним кубиком.
У каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію, додаємо до неї помідори, сіль та цукор. Накриваємо кришкою, тушкуємо 10 хвилин.
Потім додаємо до помідорів перець чилі та болгарський і тушкуємо все разом на слабкому вогні приблизно 1,5 години – до стану пюре. Періодично помішуємо, щоб соус не пригорав. Згодом подрібнюємо його блендером та знову ставимо на вогонь.
У невеликій піалі розводимо крохмаль у холодній воді.
Додаємо в каструлю з пюре подрібнений часник і тушкуємо ще близько 5 хвилин, потім тонкою цівкою вливаємо крохмаль, тримаємо на плиті ще 2 хвилини. Якщо ви любите гострий кетчуп, на цьому етапі можна додати ще один подрібнений перець чилі.
За бажанням отриману масу ще раз подрібнюємо в блендері або перетираємо через сито, щоб позбутися залишків насіння і тонкої шкірки.
Банки стерилізуємо будь-яким зручним способом: на пару, в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці. Кришки кип'ятимо у воді приблизно 10-15 хвилин. З отриманої кількості інгредієнтів має вийти приблизно дві банки кетчупу чилі по 0,5 л.
Викладаємо гарячий кетчуп у стерильні банки, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою на добу – до повного остигання. Потім прибираємо у льох чи холодильник до зими.
- Раніше ми розповіли, як зробити кетчуп у домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму густу томатну пасту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.