Лайм

Як приготувати солодкі мариновані помідори на зиму: рецепт на 1 літрову банку

Зробіть незвичний варіант консервації

Кожна господиня має свій улюблений рецепт томатів на зиму. Хтось полюбляє мариновані помідори по-фінськи, хтось Пальчики оближеш, а інші віддають перевагу в'яленим. Але якщо ви ще не визначилися, спробуйте зробити солодкі помідори. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти на банку об'ємом 1 л: маленькі помідори (9-10 шт., 500-700 г), часник (4-5 зубчики), сіль (1 ч. л.), мед (2 ст. л.), суцвіття кропу (1 шт.), листя хрону (0,5-1 шт.), листя чорної смородини (2 шт.), гвоздика (2 шт.), чорний перець горошком (3 шт.), вода (0,8 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перед приготуванням консервації банки і кришки промиваємо під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Ставимо їх на решітку в холодну духовку і вмикаємо температуру 150-180°С, потім стерилізуємо приблизно 15 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо близько 5-10 хвилин у каструлі з водою.

Ретельно промиваємо помідори під проточною водою, зрізаємо місця кріплення плодоніжки та робимо надрізи у центрі.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо на тонкі пластинки. Нашпиговуємо ними помідори.

Листя хрону, чорної смородини та суцвіття кропу промиваємо у проточній воді, потім викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

У стерильні банки викладаємо листя чорної смородини та хрону, суцвіття кропу. Потім, щільно утрамбовуючи, помідори.

Для маринаду виливаємо в каструлю воду, додаємо перець, гвоздику, сіль, мед і доводимо до кипіння.

Заливаємо киплячим маринадом помідори в банках, накриваємо кришками і залишаємо приблизно на 5-10 хвилин настоятися.

Потім зливаємо маринад із банок і знову доводимо його до кипіння в каструлі. Знову розливаємо у банки і даємо настоятися, повторюємо цей процес двічі. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном.

Накриваємо консервацію теплим махровим рушником, ковдрою або пледом і залишаємо за кімнатної температури до повного охолодження приблизно на добу.

Прибираємо заготовку в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні