У багатьох господинь є улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть смачні рибні котлети в паніровці, з булгуру або курячого філе. theLime підібрав простий рецепт останніх.
Інгредієнти: куряче філе або м'ясо зі стегна (1,3 кг), цибуля (400 г), вершкове масло (40 г), білий хліб (180 г), молоко (250 мл), часник (4 зубчики), петрушка (1 /2 пучка), сіль, перець, паприка, рослинна олія для смаження.
Приготування:
У невелику піалу викладаємо білий хліб та заливаємо його молоком.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо цибулю до м'якості, потім додаємо часник.
Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Подрібнюємо ножем.
Курку промиваємо у проточній воді, зрізаємо, якщо є, зайвий жир та хрящі. Пропускаємо через м'ясорубку. Також перекручуємо підсмажені овочі та м'який хліб.
У фарш додаємо спеції та нарізану зелень, вимішуємо до однорідності руками.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою набираємо трохи фаршу, викладаємо собі до долоні, формуємо котлетку і відбиваємо її злегка в руках. Викладаємо котлети на сковороду, смажимо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на інший.
За бажанням котлети можна викласти у форму для запікання і довести до готовності в духовці за температури 170°С.
Подаємо апетитні курячі котлети з будь-яким салатом або гарніром і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати голубці з виноградного листя.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні гречаники в томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.