Лайм

Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах: рецепт на 1 літр

З ним можна легко зробити будь-який соус чи маринад

Наприкінці літа чимало господинь ламають собі голову над тим, що робити з урожаєм яблук. І якщо ви вже закрили декілька банок густого яблучного повидла або домашнього кетчупу з яблуками, цього разу приготуйте натуральний оцет. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: вода (1 л), яблука (0,8 кг), пресовані дріжджі (10 г) або сухий житній хліб (20 г), цукор (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Тремо їх на великій терці, додаємо цукор та пресовані дріжджі, перемішуємо, перекладаємо у банку. Замість дріжджів можна використовувати сухий житній хліб. Все ретельно перемішуємо та залишаємо за температури +20-30°С на 10 днів. Кришкою не накриваємо.

Упродовж 10 днів періодично перемішуємо вміст банки чистою дерев'яною ложкою.

Потім відціджуємо, додаємо цукор за смаком. Його можна замінити медом – на 1 л соку знадобиться приблизно 50 г меду.

Залишаємо в теплому місці на 40-60 днів, накривши банку марлею або тканиною. Готовий оцет яблучний фільтруємо, потім переливаємо в зручну тару. Зберігати його потрібно в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників