Лайм

Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах: рецепт на 1 літр

З ним можна легко зробити будь-який соус чи маринад

Наприкінці літа чимало господинь ламають собі голову над тим, що робити з урожаєм яблук. І якщо ви вже закрили декілька банок густого яблучного повидла або домашнього кетчупу з яблуками, цього разу приготуйте натуральний оцет. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: вода (1 л), яблука (0,8 кг), пресовані дріжджі (10 г) або сухий житній хліб (20 г), цукор (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Тремо їх на великій терці, додаємо цукор та пресовані дріжджі, перемішуємо, перекладаємо у банку. Замість дріжджів можна використовувати сухий житній хліб. Все ретельно перемішуємо та залишаємо за температури +20-30°С на 10 днів. Кришкою не накриваємо.

Упродовж 10 днів періодично перемішуємо вміст банки чистою дерев'яною ложкою.

Потім відціджуємо, додаємо цукор за смаком. Його можна замінити медом – на 1 л соку знадобиться приблизно 50 г меду.

Залишаємо в теплому місці на 40-60 днів, накривши банку марлею або тканиною. Готовий оцет яблучний фільтруємо, потім переливаємо в зручну тару. Зберігати його потрібно в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні