Лайм

Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах: рецепт на 1 літр

З ним можна легко зробити будь-який соус чи маринад

Наприкінці літа чимало господинь ламають собі голову над тим, що робити з урожаєм яблук. І якщо ви вже закрили декілька банок густого яблучного повидла або домашнього кетчупу з яблуками, цього разу приготуйте натуральний оцет. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: вода (1 л), яблука (0,8 кг), пресовані дріжджі (10 г) або сухий житній хліб (20 г), цукор (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Тремо їх на великій терці, додаємо цукор та пресовані дріжджі, перемішуємо, перекладаємо у банку. Замість дріжджів можна використовувати сухий житній хліб. Все ретельно перемішуємо та залишаємо за температури +20-30°С на 10 днів. Кришкою не накриваємо.

Упродовж 10 днів періодично перемішуємо вміст банки чистою дерев'яною ложкою.

Потім відціджуємо, додаємо цукор за смаком. Його можна замінити медом – на 1 л соку знадобиться приблизно 50 г меду.

Залишаємо в теплому місці на 40-60 днів, накривши банку марлею або тканиною. Готовий оцет яблучний фільтруємо, потім переливаємо в зручну тару. Зберігати його потрібно в холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати