Лайм

Ідеально для салату. Рецепт маринованої моркви на зиму

Один із варіантів тривалого зберігання овочів

Якщо цьогоріч у вас великий врожай овочів, то перетворіть його на різноманітні заготовки. Із зайвих буряків зробіть борщову заправку, а з моркви приготуйте смачний компонент для салатів. Відкривши взимку баночку маринованої моркви, вам залишиться з'єднати її з іншими інгредієнтами та заправити вибраним соусом.

Інгредієнти: морква, чорний перець горошком, лавровий лист, парасольки кропу. Для маринаду: вода (1 л), сіль (1 ст.л.), цукор (80-100 г), оцет 9% (100 мл).

Фото: instagram.com/moya_kulinarna_knyga

Приготування:

Моркву ретельно вимийте та потріть губкою або щіткою, щоб не залишилося землі. Складіть у каструлю і відваріть до готовності. Остудіть.

Охолоджені овочі почистіть від шкірки і наріжте дрібним кубиком. Якщо плоди невеликого розміру, то можна залишити цілими.

Візьміть простерилізовані банки і на дно кожної викладіть по парасольці кропу, пару горошин перцю та лавровий лист. Зверху засипте підготовленою морквою.

Зваріть маринад. У каструлю або сотейник налийте воду та поставте на плиту. Коли закипить, всипте цукор, сіль і влийте оцет. Дайте трохи покипіти і вимикайте.

Гарячим розчином залийте банки з морквою. Накрийте кришками, але не закривайте і поставте стерилізуватися на 20-30 хвилин (залежно від розміру банок). Після цього закатайте, переверніть дном догори і залиште до повного остигання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні