Якщо цьогоріч у вас великий врожай овочів, то перетворіть його на різноманітні заготовки. Із зайвих буряків зробіть борщову заправку, а з моркви приготуйте смачний компонент для салатів. Відкривши взимку баночку маринованої моркви, вам залишиться з'єднати її з іншими інгредієнтами та заправити вибраним соусом.
Інгредієнти: морква, чорний перець горошком, лавровий лист, парасольки кропу. Для маринаду: вода (1 л), сіль (1 ст.л.), цукор (80-100 г), оцет 9% (100 мл).
Приготування:
Моркву ретельно вимийте та потріть губкою або щіткою, щоб не залишилося землі. Складіть у каструлю і відваріть до готовності. Остудіть.
Охолоджені овочі почистіть від шкірки і наріжте дрібним кубиком. Якщо плоди невеликого розміру, то можна залишити цілими.
Візьміть простерилізовані банки і на дно кожної викладіть по парасольці кропу, пару горошин перцю та лавровий лист. Зверху засипте підготовленою морквою.
Зваріть маринад. У каструлю або сотейник налийте воду та поставте на плиту. Коли закипить, всипте цукор, сіль і влийте оцет. Дайте трохи покипіти і вимикайте.
Гарячим розчином залийте банки з морквою. Накрийте кришками, але не закривайте і поставте стерилізуватися на 20-30 хвилин (залежно від розміру банок). Після цього закатайте, переверніть дном догори і залиште до повного остигання.
- Раніше ми розповідали, як закрити солодкий маринований перець на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити кетчуп в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.