В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки на зиму. І якщо ви вже закрили томатний сік або густу пасту, а також приготували кілька банок кетчупу чилі, радимо також звернути увагу на борщову заправку. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: квасоля (6 склянок), помідори (4 л), морква (1 кг), буряк (1 кг), солодкий перець (1 кг), цибуля (1 кг), сіль (4 ст. л.), рослинна олія (1 склянка), цукор (0,5 кг).
Приготування:
Квасолю промиваємо та замочуємо на всю ніч. Потім зливаємо воду, перекладаємо в каструлю і варимо приблизно 40 хвилин.
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. Потім томати пропускаємо через м'ясорубку, моркву та буряк очищаємо і тремо на тертці.
Солодкий перець розрізаємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, нарізаємо кубиком. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.
Викладаємо у велику каструлю заздалегідь зварену квасолю та перетерті томати, доводимо до кипіння. Потім додаємо всі інші овочі, а також сіль, цукор і рослинну олію. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1,5 години.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Стерилізуємо їх у духовці: ставимо промиті з харчовою содою банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, потім вмикаємо температуру 160-180°С. Стерилізуємо 15-20 хвилин. Кришки можна покласти поряд або прокип'ятити у каструлі з водою.
Виливаємо гарячу заправку в стерильні банки та закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо пледом чи ковдрою. Залишаємо у такому вигляді до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.
Взимку дістаємо заправку та варимо смачний борщ.
- Раніше ми розповіли, як закрити квасолю у томатному соусі на зиму.
- Читайте також на theLime, що робити, щоб томатна паста довго не цвіла після відкриття.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.