Лайм

Швидко і без стерилізації. Рецепт солодких маринованих помідорів на зиму

З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець

Рецептів консервації томатів є безліч. Помідори на зиму квасять, маринують, роблять із них салати, домашні кетчупи та соуси. Якщо шукаєте швидкий та простий спосіб приготування заготовок із помідорів, тоді цей рецепт для вас. Томати виходять солодкуватими та пряними за рахунок ягідного листя та зелені.

Інгредієнти (на три баночки по 1 л): помідори (2 кг), листя вишні, листя смородини, петрушка, гвоздика (3 шт.), перець горошком (15 шт.), лавровий лист (3 шт.), цибуля (2 шт.).

Інгредієнти для маринаду: цукор (375 г), сіль (1 ст.л.), оцет (100-120мл).

Фото: Getty Images

Приготування:

Для цього рецепту знадобляться помідори невеликого розміру. Відібрані плоди добре помийте і відкладіть убік. Цибулини очистіть і розріжте навпіл.

Підготуйте спеції. Листя з ягідних дерев та петрушку обробіть під водою.

Візьміть заздалегідь простерилізовані банки і покладіть на дно кожної по одному лавровому листку, листку вишні та смородини, а також гілочку петрушки. Додайте половинку цибулини, одну гвоздику та 5 горошин перцю. Викладіть помідори до верху. Залийте окропом і залиште під кришкою на 15 хвилин.

Далі цю воду злийте та приготуйте з неї маринад. Перелийте воду в каструлю, додайте сіль та цукор. Доведіть до кипіння і влийте оцет.

Готовим гарячим маринадом залийте банки із помідорами. Закрутіть кришками, переверніть дном догори і укутайте теплим рушником. Коли банки охолонуть, перенесіть їх у темне прохолодне місце для зберігання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати