В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму декілька баночок аджики, а також борщової заправки з буряком і капустою, побалуйте близьких гострими зеленими помідорами. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: зелені помідори (8-9 шт.), часник (2-3 зубчики), солодкий перець (0,5 шт.), гострий перець (кілька кружечків), листя та корінь хрону, листя вишні, листя чорної смородини, чорний перець горошком, запашний перець горошком, лавровий лист.
Інгредієнти для маринаду на 1 літрову банку: цукор (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), оцет 9% (1,5 ст. л.).
Приготування:
Банки для цієї консервації промиваємо у проточній воді з харчовою содою або будь-яким іншим миючим засобом. Стерилізуємо в духовці: ставимо шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С, потім чекаємо 10-15 хвилин. Кришки можна прокип'ятити у каструлі з водою 5-10 хвилин.
На дно кожної банки викладаємо попередньо промите листя хрону, вишні та чорної смородини, нарізаний корінь хрону, кілька кружечків гострого перцю, а також лавровий лист, чорний та запашний перці горошком.
Зелені помідори ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду, нарізаємо на половинки. Часник очищаємо від лушпиння. Солодкий перець також споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, нарізаємо акуратними скибочками.
Викладаємо в банку помідори, часник та перець. Заливаємо окропом і чекаємо 15-20 хвилин, потім зливаємо його. Повторюємо те саме ще один раз.
Тим часом підготуємо маринад: у велику каструлю наливаємо воду, додаємо до неї сіль та цукор. Ставимо на вогонь, періодично помішуючи, щоб розчинилися всі кристали. Після закипання додаємо оцет, чекаємо декілька хвилин та знімаємо з плити. Заливаємо киплячим маринадом помідори в банках і закочуємо кришками.
Перевертаємо банки із заготовкою догори дном, обгортаємо їх теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Приблизно через добу прибираємо у прохолодне темне місце до зими, а в холодну пору року дістаємо та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити солодкі мариновані помідори без стерилізації на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні квашені помідори з гірчицею у відрі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.