Лайм

Як закрити на зиму гострі зелені помідори: простий рецепт на 1 літрову банку

Поекспериментуйте на дозвіллі

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму декілька баночок аджики, а також борщової заправки з буряком і капустою, побалуйте близьких гострими зеленими помідорами. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: зелені помідори (8-9 шт.), часник (2-3 зубчики), солодкий перець (0,5 шт.), гострий перець (кілька кружечків), листя та корінь хрону, листя вишні, листя чорної смородини, чорний перець горошком, запашний перець горошком, лавровий лист.

Інгредієнти для маринаду на 1 літрову банку: цукор (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), оцет 9% (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Банки для цієї консервації промиваємо у проточній воді з харчовою содою або будь-яким іншим миючим засобом. Стерилізуємо в духовці: ставимо шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С, потім чекаємо 10-15 хвилин. Кришки можна прокип'ятити у каструлі з водою 5-10 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо попередньо промите листя хрону, вишні та чорної смородини, нарізаний корінь хрону, кілька кружечків гострого перцю, а також лавровий лист, чорний та запашний перці горошком.

Зелені помідори ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду, нарізаємо на половинки. Часник очищаємо від лушпиння. Солодкий перець також споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, нарізаємо акуратними скибочками.

Викладаємо в банку помідори, часник та перець. Заливаємо окропом і чекаємо 15-20 хвилин, потім зливаємо його. Повторюємо те саме ще один раз.

Тим часом підготуємо маринад: у велику каструлю наливаємо воду, додаємо до неї сіль та цукор. Ставимо на вогонь, періодично помішуючи, щоб розчинилися всі кристали. Після закипання додаємо оцет, чекаємо декілька хвилин та знімаємо з плити. Заливаємо киплячим маринадом помідори в банках і закочуємо кришками.

Перевертаємо банки із заготовкою догори дном, обгортаємо їх теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Приблизно через добу прибираємо у прохолодне темне місце до зими, а в холодну пору року дістаємо та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/kokonats_65

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні