Лайм

Вийдуть смачні та ніжні. Рецепт картопляних дерунів з домашнім сиром

Приготуйте їх для своєї родини чи гостей

Кінець літа та початок осені у багатьох господинь традиційно асоціюється із сезоном збирання врожаю картоплі. І якщо ви вже балували рідних чіпсами в мікрохвильовій печі або картопляними млинцями, цього разу зробіть деруни з домашнім сиром. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: картопля (8 шт.), цибуля (1 шт.), кисломолочний сир (100-150 г), часник (2 зубчики), борошно (3-5 ст. л.), рослинна олія (50 мл), яйця (2 шт.), сіль (за смаком), перець (за смаком).

Фото: instagram.com/anastasia_baykovets

Приготування:

Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на великій тертці разом із цибулею. Або ж можна подрібнити їх у блендері. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо його через прес.

Кисломолочний сир бажано брати не дуже жирний, за бажанням його можна замінити твердим сиром, натертим на тертці.

Подрібнену картоплю разом із цибулею пересипаємо в миску, додаємо туди сир, яйця, борошно, сіль, перець та часник. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо маса вийшла досить рідкою, додаємо ще трохи борошна. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень.

Сковороду ретельно розігріваємо з ролинною олією. Викладаємо на неї трохи картопляної маси, формуємо невеликі оладки. Обсмажуємо спочатку з одного боку до золотистої скоринки, потім перевертаємо на інший. Викладаємо готові деруни на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо їх зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці