Кінець літа та початок осені у багатьох господинь традиційно асоціюється із сезоном збирання врожаю картоплі. І якщо ви вже балували рідних чіпсами в мікрохвильовій печі або картопляними млинцями, цього разу зробіть деруни з домашнім сиром. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: картопля (8 шт.), цибуля (1 шт.), кисломолочний сир (100-150 г), часник (2 зубчики), борошно (3-5 ст. л.), рослинна олія (50 мл), яйця (2 шт.), сіль (за смаком), перець (за смаком).
Приготування:
Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на великій тертці разом із цибулею. Або ж можна подрібнити їх у блендері. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо його через прес.
Кисломолочний сир бажано брати не дуже жирний, за бажанням його можна замінити твердим сиром, натертим на тертці.
Подрібнену картоплю разом із цибулею пересипаємо в миску, додаємо туди сир, яйця, борошно, сіль, перець та часник. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо маса вийшла досить рідкою, додаємо ще трохи борошна. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень.
Сковороду ретельно розігріваємо з ролинною олією. Викладаємо на неї трохи картопляної маси, формуємо невеликі оладки. Обсмажуємо спочатку з одного боку до золотистої скоринки, потім перевертаємо на інший. Викладаємо готові деруни на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо їх зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжні деруни з сиром та грибами.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишні деруни з фаршем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.