Лайм

Як правильно квасити яблука в банках: простий рецепт та поради

Переконайтеся особисто, наскільки це легко

Сезон заготовок на зиму продовжується, і якщо ви вже встигли закрити смачний томатний сік із сіллю, знайдіть трішки часу для ще одного рецепту. Приготуйте квашені яблука, які у холодну пору стануть справжньою знахідкою. Рецепт їх приготування максимально простий, адже знадобиться лише декілька компонентів.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: яблука (кількість, яка необхідна на 3-х літрову банку), 1 ст л солі, 2 ст л цукру, вода. Пропорції вказані длч приготування однієї 3-х літрової банки.

Приготування: у 3-літрову банку накидаємо помиті яблука. Якщо хочете, щоб вони заквасилися швидше, можна легенько проколоти фрукт по центру. Яблука накидаємо до верху банки, коли залишиться мало місця, можна навіть трохи їх утрамбувати.

Додаємо сіль, цукор та заливаємо все холодною водою. Зверху накриваємо капроновою кришкою. Після чого банку слід добре збовтати – це необхідно для того, щоб сіль та цукор розчинилися у воді.

Банку залишаємо у приміщенні, але ставимо не на підлогу, а, наприклад, у миску. Справа в тому, що коли почнеться процес квашення, розсіл буде поступово витікати з банки. Тому перестрахуватися потрібно зазделегідь.

Через кілька днів, вже залежить від температури, квашені яблука будуть готові. За бажання можна додати спеції: листя смородини, листя вишні і т.д.

Фото: Youtube

Кілька корисних порад:

  • Квасити можна будь-який сорт яблук. Однак пам'ятайте, що якщо будете квасити твердий сорт, то навіть у квашеному вигляді він буде твердішим за інші сорти.
  • Така ж сама ситуація зі смаковими властивостями: якщо будете квасити кислий сорт – і у квашеному вигляді в ньому збережеться кислинка.
  • Не обов'язково квасити яблука у бочках, підійдуть і звичайні 3-літрові банки.
  • Квашення при високій температурі дає грубий бродильний присмак, найкращий варіант – кімнатна температура.
  • Якщо не плануєте їсти квашені яблука одразу, а хочете залишити на потім, після завершення етапу бродіння долийте в банку звичайної води та винесіть на зберігання у погріб.
  • Якщо квасити продукт восени, він може простояти у підвальному приміщенні аж до весни.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці