В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки на зиму. І якщо ви закрили декілька баночок компоту з кизилу або домашньої "Фанти" з абрикосів і апельсинів, приготуйте яблучний сік. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася авторка каналу про кулінарію "Домашні клопоти" в YouTube.
Інгредієнт: яблука (5-10 кг).
Також знадобляться соковижималка та харчовий термометр.
Приготування:
Беремо яблука, бажано солодких сортів. Перед приготуванням натурального соку їх необхідно ретельно промити від пилу та бруду, обрізати місця, що підгнили.
Вирізаємо з яблук серцевину та нарізаємо їх на середні часточки, якщо яблука досить великі.
Вижимаємо з них сік за допомогою соковижималки. Після цього знімаємо піну, що утворилася зверху, – зробити це можна шумівкою.
Потім беремо друшляк та марлю, щоб очистити сік від осаду. Переливаємо очищений сік у велику каструлю, ставимо на середній вогонь.
Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Спочатку необхідно нагріти сік до 80°С та охолодити в ємності з холодною водою. Вдруге сік прогріваємо до 97°С.
Для такої консервації необхідно заздалегідь підготувати банки. Найкраще всього взяти великі банки по 2 л та 3 л. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою та стерилізуємо у духовці. Ставимо кришки і банки шийкою вниз на решітку в холодну духовку і вмикаємо її (160-180°С). Коли вона прогріється, стерилізуємо приблизно 20-30 хвилин.
Розливаємо гарячий сік у стерильні банки та закочуємо герметично кришками. Перевертаємо заготовку догори дном, накриваємо теплим пледом або ковдрою і залишаємо в такому положенні на добу. Потім прибираємо в холодний льох чи підвал.
- Раніше ми розповіли, як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму смачний томатний сік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.