Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різноманітні десерти самостійно. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з бананом або найпростіше сирне печиво, цього разу побалуйте близьких шоколадним печивом з тріщинками. theLime підібрав перевірений рецепт, яким поділилася фуд-блогер Соломія на своїй сторінці smachnoteka в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: борошно (150 г), цукрова пудра (150 г+50 г для обвалювання печива), яйця (2 шт.), какао (50 г), вершкове масло (50 г), розпушувач (6 г), сіль (щіпка).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С.
У глибоку миску розбиваємо яйця, висипаємо 150 г цукрової пудри. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі і виливаємо його в яйця з пудрою. Збиваємо міксером чи вінчиком до отримання однорідної маси.
Борошно з розпушувачем і какао просіюємо через сито. Вводимо сухі інгредієнти в кілька етапів в яєчну масу, додаємо сіль і перемішуємо до однорідності.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Формуємо печиво: ложкою набираємо потрібну кількість тіста, обвалюємо його в цукровій пудрі і робимо невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, потім беремо склянку і притискаємо зверху кожну кульку, роблячи форму печива приблизно однакової товщини.
Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 10-20 хвилин до готовності – залежно від потужності духовки.
Поради:
1. Вибираємо вершкове масло з максимальною жирністю – 82,5%, найтемніше та найякісніше какао та гарний розпушувач.
2. Цукрову пудру краще купити готову, а не робити самостійно. Від неї залежить вид тріщинок.
3. Чим більше пудри на печиві, тим контрастнішими будуть тріщинки.
4. Необхідно дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті – ідеальне печиво не можна зробити "на око".
5. У жодному разі не використовуємо більше розпушувача, ніж зазначено. Тому що печиво при випіканні спочатку сильно підніметься, а після того, як охолоне, сильно впаде.
6. Ідеальне печиво повинне бути близько 20-25 г (розмір горіха).
7. Щоб печиво довше залишалося м'яким – зберігаємо його у герметичному контейнері чи zip-пакеті.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен.
- Читайте також на theLimе, як зробити ароматне м'яте печиво з шоколадом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.