Лайм

Як спекти шоколадне мармурове печиво з тріщинками: простий рецепт до чаю

Порадуйте своїх рідних

Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різноманітні десерти самостійно. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з бананом або найпростіше сирне печиво, цього разу побалуйте близьких шоколадним печивом з тріщинками. theLime підібрав перевірений рецепт, яким поділилася фуд-блогер Соломія на своїй сторінці smachnoteka в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (150 г), цукрова пудра (150 г+50 г для обвалювання печива), яйця (2 шт.), какао (50 г), вершкове масло (50 г), розпушувач (6 г), сіль (щіпка).

Фото: instagram.com/zefirok_for_you

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С.

У глибоку миску розбиваємо яйця, висипаємо 150 г цукрової пудри. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі і виливаємо його в яйця з пудрою. Збиваємо міксером чи вінчиком до отримання однорідної маси.

Борошно з розпушувачем і какао просіюємо через сито. Вводимо сухі інгредієнти в кілька етапів в яєчну масу, додаємо сіль і перемішуємо до однорідності.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Формуємо печиво: ложкою набираємо потрібну кількість тіста, обвалюємо його в цукровій пудрі і робимо невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, потім беремо склянку і притискаємо зверху кожну кульку, роблячи форму печива приблизно однакової товщини.

Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 10-20 хвилин до готовності залежно від потужності духовки.

Поради:

1. Вибираємо вершкове масло з максимальною жирністю – 82,5%, найтемніше та найякісніше какао та гарний розпушувач.

2. Цукрову пудру краще купити готову, а не робити самостійно. Від неї залежить вид тріщинок.

3. Чим більше пудри на печиві, тим контрастнішими будуть тріщинки.

4. Необхідно дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті – ідеальне печиво не можна зробити "на око".

5. У жодному разі не використовуємо більше розпушувача, ніж зазначено. Тому що печиво при випіканні спочатку сильно підніметься, а після того, як охолоне, сильно впаде.

6. Ідеальне печиво повинне бути близько 20-25 г (розмір горіха).

7. Щоб печиво довше залишалося м'яким – зберігаємо його у герметичному контейнері чи zip-пакеті.

Фото: instagram.com/smachnoteka/#

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні