Лайм

Будуть готові за 4 години. Рецепт маринованих глив швидкого приготування

Спробуйте зробити їх на дозвіллі

Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" тобто збиранням грибів, які можна закрити на зиму, наприклад, у вигляді грибної ікри, або ж замаринувати. theLime підібрав простий рецепт маринованих глив, яким поділилася фуд-блогер Наталія Леник на своїй сторінці curcuma_at_home в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: гливи (1 кг), вода (500 мл), рослинна олія (100 мл), часник (2-3 зубчики), оцет (3 ст. л.), перець горошком (10-15 шт.), коріандр, гвоздика, лавровий лист.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби заздалегідь очищаємо від бруду та ретельно промиваємо у проточній воді декілька разів.

Часник очищаємо від лушпиння, розділяємо на зубчики. Кожен зубчик можна розрізати на кілька пластинок.

Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо в неї рослинну олію, коріандр, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, часник і оцет. Доводимо все до кипіння і кип'ятимо приблизно 10 хвилин на слабкому вогні. За бажанням можна додати трохи цукру.

Читайте також: рецепт універсального маринаду для грибів.

Потім в маринад відправляємо очищені та промиті гливи, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 10 хвилин. Знімаємо з плити і залишаємо гриби в маринаді щонайменше на 4-6 годин, а краще на всю ніч (8-10 годин).

Мариновані гриби перед подачею можна доповнити дрібно нарізаною цибулею. Така апетитна закуска урізноманітнить звичні гарніри та м'ясні страви.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Наталя Леник (@curcuma_at_home)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні