Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" – тобто збиранням грибів, які можна закрити на зиму, наприклад, у вигляді грибної ікри, або ж замаринувати. theLime підібрав простий рецепт маринованих глив, яким поділилася фуд-блогер Наталія Леник на своїй сторінці curcuma_at_home в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: гливи (1 кг), вода (500 мл), рослинна олія (100 мл), часник (2-3 зубчики), оцет (3 ст. л.), перець горошком (10-15 шт.), коріандр, гвоздика, лавровий лист.
Приготування:
Гриби заздалегідь очищаємо від бруду та ретельно промиваємо у проточній воді декілька разів.
Часник очищаємо від лушпиння, розділяємо на зубчики. Кожен зубчик можна розрізати на кілька пластинок.
Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо в неї рослинну олію, коріандр, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, часник і оцет. Доводимо все до кипіння і кип'ятимо приблизно 10 хвилин на слабкому вогні. За бажанням можна додати трохи цукру.
Читайте також: рецепт універсального маринаду для грибів.
Потім в маринад відправляємо очищені та промиті гливи, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 10 хвилин. Знімаємо з плити і залишаємо гриби в маринаді щонайменше на 4-6 годин, а краще на всю ніч (8-10 годин).
Мариновані гриби перед подачею можна доповнити дрібно нарізаною цибулею. Така апетитна закуска урізноманітнить звичні гарніри та м'ясні страви.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну солянку з грибами та капустою.
- Читайте також на theLime, як приготувати мариновані маслюки на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.