Лайм

Як приготувати запашні та смачні опеньки в сметані: простий рецепт з відео

Урізноманітніть своє звичне меню

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт страви з лісових грибів. Хтось закриває на зиму солянку з капустою, хтось робить грибну ікру, а дехто вважає за краще готувати з них різні страви, які можна вживати відразу. theLime підібрав перевірений рецепт опеньків у сметані, яким поділилася авторка каналу про кулінарію "Моє подвір'я" в YouTube.

Інгредієнти: опеньки (1,5 кг), цибуля (2 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), вершкове масло (150 г), борошно (1 ст. л.), сметана (1 склянка), вода (0,5 склянки), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби ретельно очищаємо від лісового сміття, заливаємо їх водою, додаємо сіль. Промиваємо у солоній воді, змінюючи її декілька разів.

Висипаємо промиті опеньки в каструлю і заливаємо відфільтрованою водою. Доводимо до кипіння та проварюємо на середньому вогні 10-15 хвилин. Потім перекладаємо їх за допомогою шумівки або дуршлагу в миску з чистою водою.

Зливаємо брудну воду, ретельно промиваємо під проточною водою каструлю. Знову викладаємо гриби, додаємо сіль і проварюємо ще приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Знову промиваємо опеньки у воді.

Читайте також: рецепт грибної ікри з опеньків через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо досить крупно.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і обсмажуємо її на слабкому вогні. Як тільки цибуля підрум'яниться, додаємо до неї вершкове масло, періодично перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1-2 хвилини. Потім у сковороду просіюємо через сито борошно, знову перемішуємо.

Тим часом перекладаємо підготовлені гриби в каструлю або сковороду з товстим дном, додаємо до них сіль, чорний мелений перець і обсмажену з борошном цибулю. Заливаємо все склянкою сметани, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Потім додаємо ще трохи води і гасимо декілька хвилин.

Знімаємо з плити та за бажанням посипаємо сушеною або свіжою зеленню.

Таку страву можна подавати як самостійно з хлібом, так і з відвареною картоплею пюре або будь-якою кашею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини