Деруни – одна з найпопулярніших та найбільш апетитних страв української кухні. Приготувати їх можна різними способами, наприклад, посмажити на сковороді з фаршем або запекти в духовці. Сьогодні theLime підібрав для вас рецепт пишних дерунів з твердим сиром, які обов'язково порадують смаком.
Інгредієнти: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 1 яйце, 200 г твердого сиру на ваш вибір.
Читайте по темі: Як приготувати ніжні картопляні деруни з домашнім сиром.
Приготування дерунів у духовці:
Картоплю та цибулю натерти на тертці, часник подрібнити за допомогою пресу. Змішати картоплю, цибулю, часник та яйце, додати спеції.
Деруни обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Викласти у форму для запікання рівним шаром, зверху посипати тертим сиром, потім знову шар дерунів та сиру. Сир можна брати будь-який, але в духовці смачно пропікається моцарелла, сулугуні, бринза.
Деруни поставити у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікати до розплавлення сиру. Так деруни просочаться сиром і стануть ще смачнішими.
Перед подачею деруни можна додатково посипати свіжою зеленню, додати сметану за смаком.
- Раніше ми розповідали, як готувати французький картопляний гратен з грибами.
- Читайте також, як приготувати картопляники з капустою в духовці.