Лайм

У духовці виходять смачніше. Рецепт запечених дерунів із сиром

Спробуйте нестандартний варіант улюбленої страви

Деруни – одна з найпопулярніших та найбільш апетитних страв української кухні. Приготувати їх можна різними способами, наприклад, посмажити на сковороді з фаршем або запекти в духовці. Сьогодні theLime підібрав для вас рецепт пишних дерунів з твердим сиром, які обов'язково порадують смаком.

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 1 яйце, 200 г твердого сиру на ваш вибір.

Фото: instagram.com/smachnoteka/

Читайте по темі: Як приготувати ніжні картопляні деруни з домашнім сиром.

Приготування дерунів у духовці:

Картоплю та цибулю натерти на тертці, часник подрібнити за допомогою пресу. Змішати картоплю, цибулю, часник та яйце, додати спеції.

Деруни обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Викласти у форму для запікання рівним шаром, зверху посипати тертим сиром, потім знову шар дерунів та сиру. Сир можна брати будь-який, але в духовці смачно пропікається моцарелла, сулугуні, бринза.

Деруни поставити у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікати до розплавлення сиру. Так деруни просочаться сиром і стануть ще смачнішими.

Перед подачею деруни можна додатково посипати свіжою зеленню, додати сметану за смаком.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці