Лайм

У духовці виходять смачніше. Рецепт запечених дерунів із сиром

Спробуйте нестандартний варіант улюбленої страви

Деруни – одна з найпопулярніших та найбільш апетитних страв української кухні. Приготувати їх можна різними способами, наприклад, посмажити на сковороді з фаршем або запекти в духовці. Сьогодні theLime підібрав для вас рецепт пишних дерунів з твердим сиром, які обов'язково порадують смаком.

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 1 яйце, 200 г твердого сиру на ваш вибір.

Фото: instagram.com/smachnoteka/

Читайте по темі: Як приготувати ніжні картопляні деруни з домашнім сиром.

Приготування дерунів у духовці:

Картоплю та цибулю натерти на тертці, часник подрібнити за допомогою пресу. Змішати картоплю, цибулю, часник та яйце, додати спеції.

Деруни обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Викласти у форму для запікання рівним шаром, зверху посипати тертим сиром, потім знову шар дерунів та сиру. Сир можна брати будь-який, але в духовці смачно пропікається моцарелла, сулугуні, бринза.

Деруни поставити у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікати до розплавлення сиру. Так деруни просочаться сиром і стануть ще смачнішими.

Перед подачею деруни можна додатково посипати свіжою зеленню, додати сметану за смаком.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні