Лайм

Як приготувати бананову шарлотку замість звичайної: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

В арсеналі кожної господині є декілька рецептів шарлотки – з різними начинками та варіантами, як її робити. І якщо ви вже готували шарлотку з грушами і цедрою апельсина або пісну, цього разу здивуйте рідних. theLime підібрав перевірений рецепт шарлотки з бананом, яким поділилася Наталія на своїй сторінці otsabina в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: банани (3 шт.), яйця (3 шт.), цукор (20 г), цільнозернове борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).

Фото: instagram.com/otsabina

Приготування:

Яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Потім розбиваємо їх у невелику миску, додаємо цукор і збиваємо доти, доки не вийде однорідна пишна маса.

В інший посуд просіюємо через сито цільнозернове борошно з розпушувачем.

Банани промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки та нарізаємо кільцями.

Читайте також: 5 інгредієнтів, які не варто додавати до шарлотки.

У збиті яйця додаємо оливкову олію, потім поступово (у кілька етапів) вводимо просіяне борошно. Акуратно перемішуємо тісто ложкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо на її дно половину рідкого тіста, викладаємо половину бананових кружечків. Потім другу частину тіста, а зверху – банани.

Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки шарлотка трохи охолоне при кімнатній температурі.

Нарізаємо на порційні шматочки апетитний пиріг та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні