В арсеналі кожної господині є декілька рецептів шарлотки – з різними начинками та варіантами, як її робити. І якщо ви вже готували шарлотку з грушами і цедрою апельсина або пісну, цього разу здивуйте рідних. theLime підібрав перевірений рецепт шарлотки з бананом, яким поділилася Наталія на своїй сторінці otsabina в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: банани (3 шт.), яйця (3 шт.), цукор (20 г), цільнозернове борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).
Приготування:
Яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Потім розбиваємо їх у невелику миску, додаємо цукор і збиваємо доти, доки не вийде однорідна пишна маса.
В інший посуд просіюємо через сито цільнозернове борошно з розпушувачем.
Банани промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки та нарізаємо кільцями.
Читайте також: 5 інгредієнтів, які не варто додавати до шарлотки.
У збиті яйця додаємо оливкову олію, потім поступово (у кілька етапів) вводимо просіяне борошно. Акуратно перемішуємо тісто ложкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо на її дно половину рідкого тіста, викладаємо половину бананових кружечків. Потім – другу частину тіста, а зверху – банани.
Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки шарлотка трохи охолоне при кімнатній температурі.
Нарізаємо на порційні шматочки апетитний пиріг та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачний насипний пиріг із яблуками замість шарлотки.
- Читайте також на theLime, як спекти шарлотку з черствого хліба.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.