Лайм

Надійний рецепт тіста на пельмені та вареники, щоб не липло і не рвалося

Зробити його простіше простого

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста. І якщо ви вже знаєте, як приготувати листкове дріжджове, яке можна заморозити для випічки, поекспериментуйте та приготуйте на кефірі. theLime підготував простий рецепт тіста на пельмені з кропом, яким поділилася фуд-блогер sofi_cookbook на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (400 г), кефір (200 мл), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (щіпка), кріп (невеликий пучок).

Фото: instagram.com/sofi_cookbook

Приготування:

Для приготування тіста на пельмені з кропом необхідно заздалегідь виставити кефір із холодильника, щоб він став кімнатної температури.

У глибоку миску розбиваємо яйце і збиваємо його із щіпкою солі. Додаємо в яєчну масу кефір та соду, все ретельно перемішуємо. Потім залишаємо на 15 хвилин за кімнатної температури.

Читайте також: Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику до трьох місяців.

Тим часом промиваємо кріп у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім перебираємо його, видаляючи грубі стебла. Дрібно ріжемо кріп ножем і додаємо до яєчної маси. Ще раз все перемішуємо.

Слідом у декілька етапів додаємо до рідких інгредієнтів просіяне через сито борошно, замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин у теплому місці, потім приступаємо до ліплення пельменів.

Таке тісто виходить дуже ніжним, і з нього можна також приготувати вареники.

Фото: instagram.com/sofi_cookbook

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами