Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста. І якщо ви вже знаєте, як приготувати листкове дріжджове, яке можна заморозити для випічки, поекспериментуйте та приготуйте на кефірі. theLime підготував простий рецепт тіста на пельмені з кропом, яким поділилася фуд-блогер sofi_cookbook на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: борошно (400 г), кефір (200 мл), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (щіпка), кріп (невеликий пучок).
Приготування:
Для приготування тіста на пельмені з кропом необхідно заздалегідь виставити кефір із холодильника, щоб він став кімнатної температури.
У глибоку миску розбиваємо яйце і збиваємо його із щіпкою солі. Додаємо в яєчну масу кефір та соду, все ретельно перемішуємо. Потім залишаємо на 15 хвилин за кімнатної температури.
Читайте також: Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику до трьох місяців.
Тим часом промиваємо кріп у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім перебираємо його, видаляючи грубі стебла. Дрібно ріжемо кріп ножем і додаємо до яєчної маси. Ще раз все перемішуємо.
Слідом у декілька етапів додаємо до рідких інгредієнтів просіяне через сито борошно, замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин у теплому місці, потім приступаємо до ліплення пельменів.
Таке тісто виходить дуже ніжним, і з нього можна також приготувати вареники.
- Раніше ми розповіли, як зробити ідеальне тісто, якщо немає молока.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишні полтавські вареники на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.