Осінні вечори – ідеальний час, щоб потішити себе та своїх близьких домашньою випічкою. Якщо ви вже пробували готувати печиво з вівсяних пластівців швидкого приготування або кокосові тістечка безе, на цей раз приготуйте розсипчасте на смальці. theLime підібрав простий рецепт пісочного печива без сметани, яким поділилася фуд-блогер на своєму каналі "ТІАНА готувати просто" у YouTube.
Інгредієнти: яйце (1 шт.), цукор (100 г), ванільний цукор (10 г), смалець (120 г), кокосова стружка (30 г), мука (200 г), розпушувач (7 г).
Приготування:
Для того, щоб приготувати смачне печиво на смальці без сметани, необхідно взяти велику миску або тарілку і розбити туди одне яйце. Додаємо до нього звичайний та ванільний цукор, потім перемішуємо вінчиком до однорідності.
Потім вводимо в суміш 120 г смальцю і знову перемішуємо. Додаємо кокосову стружку, просіяне через сито борошно і розпушувач.
Читайте також: Рецепт м'якого сирного печива з медом.
Замішуємо тісто руками, а потім загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
Через зазначений проміжок часу викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, і розкачуємо за допомогою качалки до товщини приблизно 3 мм. За допомогою спеціальних фігурних форм або звичайним ножем вирізаємо печиво.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізане печиво. За бажанням зверху також можна посипати цукром та кокосовою стружкою.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 10 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, поки печиво трохи охолоне.
Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити класичне печиво Хрустики до чаю.
- Читайте також на theLime, як приготувати шоколадні кекси з бананом у мікрохвильовій печі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.