Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Крім того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили сирне печиво з медом або шоколадне мармурове з тріщинками, цього разу приготуйте печиво з вівсяних пластівців. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася провізор на своїй сторінці mrs.olhamiller в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: вершкове масло (100 г), вівсяні пластівці швидкого приготування (1 склянка), борошно (0,5 склянки), цукор (75 г), кориця (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), розпушувач або сода (0,5 ч. л.).
Приготування:
У невеликій мисці з'єднуємо вершкове масло з цукром, розтираємо їх. Додаємо одне яйце та вівсяні пластівці швидкого приготування, ретельно перемішуємо.
В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем або содою. Потім вводимо борошно до інших інгредієнтів, додаємо корицю і замішуємо тісто.
Читайте також: Як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен.
Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою та відправляємо приблизно на 1 годину в холодильник.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Формуємо з тіста печиво та викладаємо його на деко. Ставимо його в розігріту духовку і випікаємо близько 10 хвилин до золотистої скоринки.
Потім дістаємо, даємо печиву трохи охолонути.
Подаємо до чаю, кави або какао і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кокосові тістечка безе до чаю.
- Читайте також на theLime, як спекти вівсяне печиво з трьох інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.