Лайм

Як приготувати смачну піцу на сковороді за 15 хвилин: простий рецепт

Побалуйте близьких або здивуйте гостей

Існує безліч рецептів домашньої піци. І якщо ви вже балували близьких порційними піцами-булочками з ковбасою і сиром або піцою з лаваша, цього разу приготуйте її на сметанному тісті. theLime підібрав простий рецепт на сковороді, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці komashchuk_ksu у соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти для тіста: сметана (4 ст. л.), борошно (10 ст. л.), яйця (2 шт.), розпушувач тіста (0,5 ч. л.), сіль (на кінчику ножа).

Інгредієнти для начинки: кетчуп (2 ст. л.), помідор (2 шт.), сир (150 г).

Фото: instagram.com/komashchuk_ksu

Приготування:

Для приготування піци спершу зробимо тісто на сметані. Для цього розбиваємо в глибоку миску яйця, трохи збиваємо їх із сіллю за допомогою вінчика. Потім додаємо до них просіяне через сито борошно з розпушувачем, а також сметану. Все ретельно перемішуємо – за консистенцією тісто має вийти як густа сметана.

Для начинки можна взяти будь-які інгредієнти. Наприклад, кетчуп, помідори та твердий сир.

Помідори промиваємо у проточній воді та робимо на них надрізи. Потім обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо їх акуратними кільцями або півкільцями.

Сир тремо на великій терці або ріжемо тонкими скибочками.

Читайте також: Як приготувати ідеальне тісто на піцу, щоб була як у піцерії.

Ретельно розігріваємо сковороду з рослинною олією та виливаємо на неї сметанне тісто. Чекаємо 1-2 хвилини, поки воно трохи схопиться.

Потім змащуємо тісто кетчупом, кладемо нарізані скибочки помідорів та посипаємо сиром. Накриваємо піцу кришкою і готуємо на слабкому вогні приблизно 15 хвилин. За бажанням зверху також можна посипати орегано.

Подаємо апетитну страву до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/komashchuk_ksu

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки