Лайм

Діти обожнюють цей десерт. Рецепт популярних кейк-попсів на паличці

Влаштуйте гастрономічне свято своїм близьким

Через війну багато українців втратили частину доходів і, відповідно, не можуть влаштувати собі пишні свята. Однак ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати, тому багато господинь навчилися пекти різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили шоколадно-медовий торт Спартак або медовик зі згущеним молоком, побалуйте близьких оригінальними тістечками на паличках. theLime підібрав для вас простий рецепт кейк-попсів, яким поділилася кухар та автор кулінарного блогу Ольга Богатирьова на своїй сторінці by.olhabohatyrova у соцмережі Instagram.

Інгредієнти для тіста (на 30-40 шт.): яйця (4 шт.), вершкове масло (150 г), цукор (100 г), борошно (300 г), розпушувач для тіста (2,5 ч. л.), сіль (щіпка), ванілін (на кінчику ножа).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (100 г), сметана (150 г), цукрова пудра (3 ст. л.).

Інгредієнти для прикрашання: шоколад (5-6 плиток по 90 г), кондитерська посипка (5-6 пакетиків).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку візьмемося за приготування тіста на кейк-попси.

Духовку заздалегідь ставимо розігріватися до 175°С, а вершкове масло виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх із цукром, потім додаємо щіпку солі, ванілін та розм'якшене вершкове масло.

В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Потім у рідку масу поступово додаємо борошно, акуратно перемішуємо.

Якщо є спеціальні силіконові форми, то заповнюємо тістом одну половинку з невеликим верхом. Ставимо у розігріту духовку і випікаємо приблизно 16-18 хвилин.

Якщо форм немає, можна спекти корж, поламати його на шматочки, а потім формувати кульки вручну. Корж випікаємо 30-35 хвилин.

Читайте також: Як спекти запашні кекси з гарбузом та яблуком.

Тепер візьмемося за приготування крему для скріплення кейк-попсів. У мисці змішуємо вершкове масло, сметану та цукрову пудру. Додаємо ці інгредієнти у крихту з бісквіту, перемішуємо. Потім формуєте однакові кульки – приблизно по 20-25 г.

Розтоплюємо трохи шоколаду на водяній бані. Паличкою робимо отвір (близько 1 см) і вливаємо за допомогою кондитерського мішка або звичайного файла трохи шоколаду.

Якщо кульки випечені у спеціальних формах – паличку занурюємо у шоколад та вставляємо у кейк-попс. Шоколад необхідний для того, щоб зафіксувати паличку та кейк-попс між собою.

Потім відправляємо тістечка на паличках на 10-12 хвилин у морозильну камеру.

Розтоплюємо більшу частину шоколаду на водяній бані та переливаємо його в глибоку ємність. Дістаємо з морозилки кейк-попси і занурюємо кожен із них у розтоплений шоколад.

Потім посипаємо кондитерською присипкою або рисовими кульками. Ставимо в холодильник.

Подаємо до столу апетитні ласощі та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти Ольги Богатирьової (@by.olhabohatyrova)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому