Форшмак - страва з рубаного оселедця з додаванням цибулі, яєць, білої квасолі, яблук та інших смачних добавок. Найбільш автентичний варіант – форшмак з яблуками. Ця ніжна закуска з насиченим смаком оселедцю, яблучною кислинкою і приємним вершковим присмаком стане чудовим перекусом. Розповідаємо, як її приготувати.
Інгредієнти: вершкове масло (100 г), яйця курячі (4 шт.) або перепелині (8-10 шт.), оселедець маленький (4 шт.), яблуко (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), товстий шматок білого хліба без скоринки (1 шт.).
Читайте також: Бабагануш – це смачна намазка із печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
Приготування:
Вершкове масло дістаньте із холодильника. Зваріть яйця. Охолодіть, очистіть і відкладіть убік.
Оселедець розберіть, видаліть хребет, кістки та шкірку. Найзручніше зробити глибокий надріз на спині вздовж хребта і акуратно зняти філе.
Яблуко ретельно промийте, видаліть серцевину та шкірку. Для форшмаку найкраще брати кисло-солодкий сорт яблук. Цибулю очистіть від лушпиння.
Тепер усі підготовлені інгредієнти потрібно подрібнити занурювальним блендером на високих обертах або пропустити через м'ясорубку.
Готовий форшмак злегка поперчіть і посоліть - норвезький молодий оселедець зазвичай дуже слабосолоний.
Дізнайтесь також, як зробити смачний рибний паштет із плавленим сиром: простий рецепт.