Лайм

Форшмак з яблуком - найбільш автентичний рецепт: як його приготувати

Приготуйте популярну одеську закуску

Форшмак - страва з рубаного оселедця з додаванням цибулі, яєць, білої квасолі, яблук та інших смачних добавок. Найбільш автентичний варіант – форшмак з яблуками. Ця ніжна закуска з насиченим смаком оселедцю, яблучною кислинкою і приємним вершковим присмаком стане чудовим перекусом. Розповідаємо, як її приготувати.

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), яйця курячі (4 шт.) або перепелині (8-10 шт.), оселедець маленький (4 шт.), яблуко (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), товстий шматок білого хліба без скоринки (1 шт.).

Читайте також: Бабагануш – це смачна намазка із печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.

Фото: Getty Images

Приготування:

Вершкове масло дістаньте із холодильника. Зваріть яйця. Охолодіть, очистіть і відкладіть убік.

Оселедець розберіть, видаліть хребет, кістки та шкірку. Найзручніше зробити глибокий надріз на спині вздовж хребта і акуратно зняти філе.

Яблуко ретельно промийте, видаліть серцевину та шкірку. Для форшмаку найкраще брати кисло-солодкий сорт яблук. Цибулю очистіть від лушпиння.

Тепер усі підготовлені інгредієнти потрібно подрібнити занурювальним блендером на високих обертах або пропустити через м'ясорубку.

Готовий форшмак злегка поперчіть і посоліть - норвезький молодий оселедець зазвичай дуже слабосолоний.

Дізнайтесь також, як зробити смачний рибний паштет із плавленим сиром: простий рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні