В арсеналі кожної господині є кілька смачних та ситних страв, які можна швидко приготувати із найпростіших інгредієнтів. І якщо ви вже робили гречаники з м'ясним фаршем, цього разу урізноманітніть своє меню гречаниками з печінкою за рецептом Дарини Сіліної – українського фудбогера та фотографа для кулінарної індустрії.
У своєму Instagram Дарина показала, як приготувати класику української кухні. Це ситна, ароматна і недорога страва, яка є різновидом печінкових котлет. Гречаники виходять дуже соковитими та ніжними, з апетитною золотистою скоринкою.
Читайте також: Яворівський пиріг – українська страва, про яку чули не всі: як її готувати.
Інгредієнти: куряча печінка (500 г), гречана крупа (0,5 ст.), яйця (2 шт.), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), часник (1 зубчик), борошно (4 ст. л.), соняшникова олія (75 мл), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (0,25 ч. л.), петрушка (2-3 гілочки).
Приготування:
Гречку промиваємо, відварюємо на повільному вогні до готовності.
Цибулю нарізаємо кубиком, викладаємо на розігріту з олією сковороду. Помішуючи, тушкуємо овочі до золотистого відтінку.
Курячу печінку промиваємо в проточній воді, зачищаємо від прожилок, пропускаємо через м'ясорубку з дрібними решітками.
Таким же способом подрібнюємо зварену гречку та пасеровану цибулю, додаємо їх до печінки разом із пропущеним через прес часником. Додаємо в отриману суміш 2 яйця.
Читайте також: Як смачно приготувати гречку: простий рецепт з м'ясом та овочами в духовці.
Додаємо просіяне через сито борошно, сіль та чорний перець за смаком. Перемішуємо тісто для гречаників – за консистенцією воно має нагадувати тісто для оладок.
Столовою ложкою викладаємо невелику кількість тіста на сковороду з розігрітою олією, формуючи круглі вироби невеликого розміру. Обсмажуємо гречаники на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Цибулю, що залишилася, нарізаємо кубиком, моркву подрібнюємо на тертці. Викладаємо овочі на окрему сковороду з розігрітою олією. Помішуючи, пасеруємо інгредієнти до м'якості.
У сотейник викладаємо невелику кількість протушкованих овочів, зверху в один шар розподіляємо обсмажені гречаники. Чергуючи шари, викладаємо всі інгредієнти, наливаємо в сотейник 150 мл гарячої води. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
Потім подаємо котлети з гречки до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати гречку з овочами та грибами у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні курячі зрази з яйцем.
Цікаві новини для вас:
- Смачний варіант на обід: блогерка поділилася рецептом супу з квасолею та сосисками.
- Справжня знахідка на Великдень: блогерка показала простий рецепт паски, яка вийде у кожного.
- Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.