З лаваша можна приготувати безліч різноманітних страв, і головна їх перевага у тому, що така їжа готується доволі швидко та просто. Раніше ми вже ділилися рецептом закритої піци з лаваша на сковорідці, а також розповідали, як зробити домашню шаурму у лаваші. Цього разу theLime напише ще один подібний рецепт, а саме - поділиться інструкцією з приготування чебуреків з лаваша, які готуються у духовці. Необхідні компоненти та детальне пояснення - на сторінці нижче.
Читайте також: Зебра на кефірі - смачний і простий пиріг із доступних інгредієнтів: як його готувати.
Інгредієнти: фарш – 300 г, цибуля – 1 шт, кріп, сіль, перець, вода, яйце – 1 шт, лаваш.
Приготування: в ємності з’єднуємо фарш, подрібнену цибулю, кріп, сіль, перець. Додаємо воду. В окремій мисці збиваємо яйце. Далі беремо лаваш і починаємо на нього намазувати нашу начинку. За бажання зверху також можна додати кілька шматочків твердого сиру.
Читайте на тему: Як приготувати кіш – популярний французький пиріг з куркою, грибами і сиром.
Край лаваша змащуємо яйцем, щоб наш чебурек можна було скласти вдвоє і він міг тримати форму. Виріб перекладаємо на попередньо застелене пергаментом деко. Змащуємо страву яйцем та відправляємо в розігріту духовку готуватися на 20 хвилин, смажити не потрібно.
Коли вказаний час минув, дістаємо страву, даємо їй кілька хвилин охолонути та насолоджуємося ніжним смаком. Прості та неймовірно соковиті чебуреки з додаванням лаваша готові, смачного!
- Київська перепічка в домашніх умовах: також дізнайтесь, як приготувати легендарну сосиску в тісті.
Цікаві новини для вас:
- Як варити розсольник з перловкою та солоними огірками: традиційний рецепт.
- Варене згущене молоко - смачна начинка для десертів: як його зварити в металевих банках.
- Смачно, як у ресторані: простий рецепт пасти з креветками у вершковому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.