Лайм

Зебра на кефірі - смачний і простий пиріг із доступних інгредієнтів: як його готувати

Впорається навіть кулінар-початківець

Якщо ви вже спробували цей рецепт запашних сінабонів, цього разу візьміть собі на замітку інструкцію з приготування іншої смачної випічки. Зробіть пиріг Зебра – знадобиться кілька простих інгредієнтів і зовсім трохи вашого часу.

Компоненти: 100 г вершкового масла, 150 г цукру, дрібка солі, 1 ч л ванільного цукру, 3 яйця, 190 г борошна, 1 ч л соди, 220 мл кефіру, 10 г какао.

Читайте також: Як приготувати кіш – популярний французький пиріг з куркою, грибами і сиром.

Фото: instagram.com/anna_tasty_story

Приготування:

примітка: важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури, тому завчасно дістаньте продукти з холодильника.

Міксером збиваємо цукор з вершковим маслом, дрібкою солі та ванільним цукром. Перемішуємо все до тих пір, поки маса не стане однорідною. Потім починаємо додавати по одному яйцю та продовжуємо збивати.

Просіюємо борошно та додаємо соду. Кидаємо до основної маси половину борошна, збиваємо міксером до однорідності. Потім вливаємо половину кефіру, далі збиваємо міксером. Додаємо залишок борошна і продовжуємо збиваємо все міксером. Доливаємо залишок кефіру і ще трохи збиваємо.

Тісто розділяємо на дві рівні частини. В одну просіюємо какао та перемішуємо до однорідного стану. Інше залишаємо як є. Форму застеляємо перегаментом і викладаємо тісто по центру, по 2 ст л кожного виду тіста по порядку. В кінці тісто наливаємо по 1 ст л кожного виду.

Читайте на тему: Київська перепічка в домашніх умовах: як приготувати легендарну сосиску в тісті.

Фото: pinterest

Пиріг відправляємо готуватися в духовку. Випікаємо 50 хв при температурі 180°. Після приготування даємо ніжній випічці кілька хвилин охолонути, після чого насолоджуємося неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні