Лайм

Зебра на кефірі - смачний і простий пиріг із доступних інгредієнтів: як його готувати

Впорається навіть кулінар-початківець

Якщо ви вже спробували цей рецепт запашних сінабонів, цього разу візьміть собі на замітку інструкцію з приготування іншої смачної випічки. Зробіть пиріг Зебра – знадобиться кілька простих інгредієнтів і зовсім трохи вашого часу.

Компоненти: 100 г вершкового масла, 150 г цукру, дрібка солі, 1 ч л ванільного цукру, 3 яйця, 190 г борошна, 1 ч л соди, 220 мл кефіру, 10 г какао.

Читайте також: Як приготувати кіш – популярний французький пиріг з куркою, грибами і сиром.

Фото: instagram.com/anna_tasty_story

Приготування:

примітка: важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури, тому завчасно дістаньте продукти з холодильника.

Міксером збиваємо цукор з вершковим маслом, дрібкою солі та ванільним цукром. Перемішуємо все до тих пір, поки маса не стане однорідною. Потім починаємо додавати по одному яйцю та продовжуємо збивати.

Просіюємо борошно та додаємо соду. Кидаємо до основної маси половину борошна, збиваємо міксером до однорідності. Потім вливаємо половину кефіру, далі збиваємо міксером. Додаємо залишок борошна і продовжуємо збиваємо все міксером. Доливаємо залишок кефіру і ще трохи збиваємо.

Тісто розділяємо на дві рівні частини. В одну просіюємо какао та перемішуємо до однорідного стану. Інше залишаємо як є. Форму застеляємо перегаментом і викладаємо тісто по центру, по 2 ст л кожного виду тіста по порядку. В кінці тісто наливаємо по 1 ст л кожного виду.

Читайте на тему: Київська перепічка в домашніх умовах: як приготувати легендарну сосиску в тісті.

Фото: pinterest

Пиріг відправляємо готуватися в духовку. Випікаємо 50 хв при температурі 180°. Після приготування даємо ніжній випічці кілька хвилин охолонути, після чого насолоджуємося неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги