Лайм

Сезон спаржі розпочався: як смачно готувати цю овочеву культуру

Візьміть на замітку одну із ідей

Спаржу можна приготувати не лише з лососем, адже існує й безліч інших варіантів, як краще її подати до столу. Далі ми поділимося кількома рецептами на основі цієї овочевої культури, сезон якої вже розпочався.

Читайте також: Рецепт меду з кульбаби, який варто приготувати під час цвітіння весняних квітів.

Найпростіший рецепт спаржі

Свіжа молода спаржа практично не потребує обробки: достатньо лише зрізати нижні кінці, якщо вони загрубілі. У той час у немолодої спаржі слід акуратно зняти верхній волокнистий шар і відрізати нижні загрубілі кінці. Далі рослину треба поварити 1 хвилину у підсоленій воді, після чого 2-3 хвилини посмажити на вершковому маслі. За бажанням можна також додати подрібнений часник та трішки лимонного соку. Смачного!

Фото: https://www.instagram.com/anastasia_sorokinanana/

Спаржа в духовці

Інгредієнти: спаржа, прошуто, сир із травами (сирна намазка), оливкова олія, цедра.

Приготування: миємо спаржу, відламуємо кінчики. Кладемо прошуто, на нього спаржу, змащуємо сиром із травами, загортаємо. Поливаємо оливковою олією і притрушуємо цедрою (можна, наприклад, взяти апельсин). Ставимо в розігріту до 180° духовку на 15 хвилин. Коли вказаний час минув, дістаємо нашу страву, даємо кілька хвилин охолонути, після чого насолоджуємося неповторним поєднанням смаків.

Читайте на тему: Рецепт березового соку з апельсинами: цей смачний напій можна консервувати.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Мамунця, Маріанна Рудик YouTube (@mamuncya)


Спаржа з соєвим соусом

Інгредієнти: спаржа - 500 г, 3-4 дольки часнику, 3 ст. ложки оливкової олії, 50 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукру, 50-60 мл води, 2 ст. ложки соєвого соусу, долька лимону, сіль, перець, базилік, твердий сир.

Приготування: промиваємо спаржу, відламуємо тверді пагони знизу (1-3 см залежить від дозрівання) і зачищаємо її. На розігріту сковорідку виливаємо олію і додаємо вершкове масло, далі подрібнений часник і даємо хвилинку йому просмажитися. Тоді додаємо туди цукор і добре перемішуємо до розчинення. Викладаємо сюди ж спаржу та 2-3 хв смажимо, перевертаючи пагони - вони мають стати яскраво зеленого кольору.

Далі додаємо воду, збільшуємо вогонь і накриваємо все кришкою на 4-5 хв. Знімаємо кришку, перевертаємо спаржу, додаємо соєвий соус, сіль і перець (за смаком) і ще 1-2 хв просмажуємо. Перед подачею страву слід збризнути лимонним соком, а також потерти пармезаном чи додати шматочки іншого сиру.

Фото: https://www.instagram.com/lili_kuff/

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу