Лайм

Як приготувати соковиті домашні бургери: рецепт булочок і смачної котлети

Побалуйте свою сім'ю у вихідні

У вихідні хочеться повноцінно розслабитися і не думати про важливі справи. І якщо ви вирішили провести вечір із сім'єю чи друзями за переглядом комедії чи розважального шоу, приготуйте щось із фаст-фуду. Наприклад, піцу на сковороді за 15 хвилин або бургери. theLime підібрав для вас простий рецепт домашніх бургерів, яким поділилася блогер Руслана на своїй сторінці ruslana_mr у соцмережі Instagram.

Інгредієнти для булочок: молоко (250 мл), вода (250 мл), цукор (2 ст. л.), борошно, рослинна олія без запаху (3 ст. л.), сіль (1 ч. л.), сухі дріжджі (10 г), кунжут (для посипання).

Інгредієнти для котлет: куряче філе (600-800 г), яйце (1 шт.), вершки (за бажанням), крохмаль.

Інгредієнти для подачі: сир, зелень, огірок, помідор, соус.

Фото: instagram.com/ruslana_mr

Приготування:

Спочатку приготуємо булочки для бургерів. Для цього необхідно трохи підігріти молоко і воду.

Змішуємо в глибокому посуді молоко, воду, цукор, дріжджі та 3 ст. л. борошна. Ретельно перемішуємо, накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою та ставимо у тепле місце без протягів на 20 хвилин. Коли на поверхні з'являться бульбашки, це означає, що дріжджі почали діяти.

Додаємо в суміш рослинну олію, сіль, потім частинами просіюємо борошно і починаємо замішувати дріжджове тісто. Вимішуємо його доти, поки воно не перестане липнути до рук. Потім розкачуємо його до товщини приблизно 2 см і видавлюємо кружечки чашкою.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо його олією і викладаємо кружечки тіста, залишаючи відстань між кожним. Прибираємо у тепло на 30-60 хвилин.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Змащуємо верхівки тіста теплою водою, посипаємо кунжутом і відправляємо запікатись приблизно на 20-25 хвилин.

Читайте також: Як приготувати вдома оригінальні хот-доги із фаршем.

Для приготування котлет для бургерів можна взяти м'ясний чи курячий фарш. Для цього беремо куряче філе, промиваємо його у проточній воді, нарізаємо тонкими смужками. Потім подрібнюємо у блендері з невеликою кількістю вершків. Слідом додаємо у фарш спеції та яйце, вимішуємо. Якщо фарш вийшов занадто рідким, додаємо трохи крохмалю.

Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї фарш, формуємо невеликі плоскі котлети. Смажимо на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини із кожного боку.

Розрізаємо булочку, викладаємо на неї шарами: соус, нарізаний скибочка сиру, котлета, помідор чи огірок, зелень чи салат, і знову булочка.

Подаємо апетитні домашні бургери та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу