Лайм

Як зробити хрумке вівсяне печиво з медовим смаком: простий рецепт як у дитинстві

Таке печиво можна взяти із собою на прогулянку або в дорогу

Під час війни чимало господинь відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили розсипчасте пісочне печиво на смальці або молочні коржики, спечіть хрумке вівсяне печиво з медом. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася кондитер і фуд-блогер Аліна на своїй сторінці malinka.cakes в соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), мед (2 ст. л.), сода (1 ч. л.), окріп (2 ст. л.), яйця (2 шт.), цукор (0,5 склянки), подрібнені вівсяні пластівці (1 склянка), борошно пшеничне (1 склянка), ванільний цукор (1 пакетик), кориця (1 ч. л.).

Фото: instagram.com/malinka.cakes

Приготування:

Підготовлюємо водяну баню: для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметра та помістити одну в іншу. У більший за розміром посуд наливаємо воду, в менший відправляємо вершкове масло та мед. Ставимо конструкцію на плиту і підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, але не доводимо до кипіння.

Знімаємо суміш і додаємо соду, погашену окропом, потім ретельно перемішуємо.

Коли суміш трохи охолоне, додаємо яйця та перемішуємо до однорідності.

Читайте також: Як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин.

В іншу миску просіюємо через сито борошно, додаємо вівсяні пластівці, які потрібно подрібнити в кавомолці або за допомогою блендера, цукор, ванільний цукор і корицю. Ретельно перемішуємо, потім додаємо до них рідкі інгредієнти.

Замішуємо тісто воно повинно вийти м'яким та пружним. Якщо потрібно – додаємо ще борошна. Потім формуємо з тіста невеликі кружечки зробити це можна як за допомогою спеціальної форми, так і вручну.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С (режим "верх-низ"). Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво. Випікаємо вівсяне печиво з медом приблизно 12 хвилин – до тих пір, поки воно зарум'яниться. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.

Подаємо смачне вівсяне печиво до чаю або какао або беремо із собою як перекус.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою