Лайм

Як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин: найпростіший рецепт до чаю

Урізноманітніть своє меню

Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Крім того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили розсипчасте пісочне печиво на смальці або мармурове печиво з тріщинками, цього разу приготуйте цукрове. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Тетяна Венгель на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), вершкове масло (150 г), цукор (125 г + 50 г), ванільний цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), розпушувач (8 г), борошно (400 г).

Фото: instagram.com/vengeltatiana

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор (150 г) та ванільний цукор. Потім додаємо м'яке масло та сіль, все ретельно перемішуємо.

Потім вводимо просіяне через сито борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто.

Читайте також: Як приготувати печиво із вівсяних пластівців швидкого приготування.

З тіста робимо руками "ковбаску", потім розкачуємо її на робочій поверхні, присипаною цукром (50 г). Розрізаємо на шайби і надаємо їм руками круглу або довгасту форму.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього печиво і ставимо в добре розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180°С приблизно 15-18 хвилин - так, щоб не пересушити його. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.

Подаємо ароматне цукрове печиво до столу та насолоджуємося смаком. Його також можна взяти з собою як перекус.

Фото: instagram.com/vengeltatiana

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу