Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Крім того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили розсипчасте пісочне печиво на смальці або мармурове печиво з тріщинками, цього разу приготуйте цукрове. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Тетяна Венгель на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), вершкове масло (150 г), цукор (125 г + 50 г), ванільний цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), розпушувач (8 г), борошно (400 г).
Приготування:
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор (150 г) та ванільний цукор. Потім додаємо м'яке масло та сіль, все ретельно перемішуємо.
Потім вводимо просіяне через сито борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто.
Читайте також: Як приготувати печиво із вівсяних пластівців швидкого приготування.
З тіста робимо руками "ковбаску", потім розкачуємо її на робочій поверхні, присипаною цукром (50 г). Розрізаємо на шайби і надаємо їм руками круглу або довгасту форму.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього печиво і ставимо в добре розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180°С приблизно 15-18 хвилин - так, щоб не пересушити його. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.
Подаємо ароматне цукрове печиво до столу та насолоджуємося смаком. Його також можна взяти з собою як перекус.
- Раніше ми розповіли, як зробити м'яке сирне печиво з медом.
- Читайте також на theLime, як приготувати кокосові тістечка безе до чаю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.