Лайм

Як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин: найпростіший рецепт до чаю

Урізноманітніть своє меню

Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Крім того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили розсипчасте пісочне печиво на смальці або мармурове печиво з тріщинками, цього разу приготуйте цукрове. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Тетяна Венгель на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), вершкове масло (150 г), цукор (125 г + 50 г), ванільний цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), розпушувач (8 г), борошно (400 г).

Фото: instagram.com/vengeltatiana

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор (150 г) та ванільний цукор. Потім додаємо м'яке масло та сіль, все ретельно перемішуємо.

Потім вводимо просіяне через сито борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто.

Читайте також: Як приготувати печиво із вівсяних пластівців швидкого приготування.

З тіста робимо руками "ковбаску", потім розкачуємо її на робочій поверхні, присипаною цукром (50 г). Розрізаємо на шайби і надаємо їм руками круглу або довгасту форму.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього печиво і ставимо в добре розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180°С приблизно 15-18 хвилин - так, щоб не пересушити його. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне.

Подаємо ароматне цукрове печиво до столу та насолоджуємося смаком. Його також можна взяти з собою як перекус.

Фото: instagram.com/vengeltatiana

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні