Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, смачний суп зі свіжих лісових грибів або грибну юшку з картоплею і сметаною. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Ірина на своїй сторінці _cook_time_love_ у соцмережі Instagram.
Інгредієнти: гриби (10 шт.), картопля (5 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), сметана (4 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
У каструлю наливаємо чисту фільтровану воду і ставимо на плиту, доводимо її до кипіння.
Тим часом усі овочі ретельно промиваємо у проточній воді та очищаємо. Цибулю дрібно ріжемо ножем, а моркву тремо на крупній тертці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо їх на середньому вогні, періодично помішуючи, 5-8 хвилин.
Гриби споліскуємо у воді, тремо на тертці та додаємо до обсмажених овочів у сковороду. Тушкуємо приблизно 7-10 хвилин до готовності. Потім додаємо борошно та сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Читайте також: Як приготувати наваристий розсольник з грибами.
Картоплю теж тремо на крупній тертці та кидаємо в киплячу воду, варимо 10-15 хвилин. Потім додаємо овочеву засмажку з грибами, сіль, перець або будь-які інші спеції до смаку, перемішуємо. Готуємо юшку з грибами і картоплею ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні – вона повинна добре прокипіти. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися супу.
Подаємо ситний суп із шампіньйонів та картоплі до столу та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматну грибну юшку з вершками.
- Читайте також на theLime, як зварити смачний овочевий суп з галушками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.