Лайм

Як приготувати густу грибну юшку з картоплею та сметаною: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, смачний суп зі свіжих лісових грибів або грибну юшку з картоплею і сметаною. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Ірина на своїй сторінці _cook_time_love_ у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: гриби (10 шт.), картопля (5 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), сметана (4 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У каструлю наливаємо чисту фільтровану воду і ставимо на плиту, доводимо її до кипіння.

Тим часом усі овочі ретельно промиваємо у проточній воді та очищаємо. Цибулю дрібно ріжемо ножем, а моркву тремо на крупній тертці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо їх на середньому вогні, періодично помішуючи, 5-8 хвилин.

Гриби споліскуємо у воді, тремо на тертці та додаємо до обсмажених овочів у сковороду. Тушкуємо приблизно 7-10 хвилин до готовності. Потім додаємо борошно та сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Читайте також: Як приготувати наваристий розсольник з грибами.

Картоплю теж тремо на крупній тертці та кидаємо в киплячу воду, варимо 10-15 хвилин. Потім додаємо овочеву засмажку з грибами, сіль, перець або будь-які інші спеції до смаку, перемішуємо. Готуємо юшку з грибами і картоплею ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні вона повинна добре прокипіти. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися супу.

Подаємо ситний суп із шампіньйонів та картоплі до столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Готову з любов'ю (@_cook_time_love_)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні