Лайм

Як приготувати наваристий розсольник з грибами: простий рецепт без м'яса

Цей рецепт має знати кожна господиня

Восени необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування, а також нервове перенапруження навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже готували густий бограч або вершковий суп з фрикадельками і плавленим сиром, цього разу побалуйте близьких ситним розсольником. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Роксолана Римарчук на своїй сторінці culinary_blog_roksolana у соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти на каструлю з 3 л води: картопля (4 шт.), рис (50 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), мариновані печериці (10-12 шт.), консервовані огірки (3- 4 шт.), зелень, сіль, перець, спеції.

Фото: instagram.com/culinary_blog_roksolana

Приготування:

Для приготування розсольника з грибами усі овочі ретельно промиваємо у проточній воді, картоплю очищаємо та нарізаємо дрібним кубиком. Ставимо на плиту каструлю з чистою відфільтрованою водою та відправляємо в неї картоплю.

Рис промиваємо у кількох водах – доти, доки вода не стане прозорою. Коли вода з картоплею закипить, додаємо в каструлю рис. Відварюємо до напівготовності.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Моркву чистимо і тремо на терці разом із консервованими огірками. Мариновані печериці теж подрібнюємо ножем.

Читайте також: Як зрозуміти, що суп скис.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній, постійно помішуючи, цибулю, моркву, огірки та гриби.

У каструлю з картоплею та рисом додаємо обсмажені овочі та варимо все разом ще 10 хвилин. За бажанням можна додати трохи розсолу з огірків або сіль і спеції за смаком. Однак зі спеціями слід бути обережними, оскільки огірки і гриби вже солоні.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Розливаємо наваристий суп з грибами без м'яса в порційні тарілки, посипаємо зеленню та подаємо зі сметаною. Апетитний розсольник готовий!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба